Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Foto: Maja Ambeck Vase
opskriftartikler
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Kageklassikere med klasse

Ud med tilsætningsstoffer og tørre krummer. Ind med gode råvarer, masser af snask og smuk finish. Maja Vase pifter drømmekagen, citronmånen og træstammerne op.

opskriftartikler
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Du kender den fra bageren, fra brugsen, fra tanken. Den populære lille fyr, der gemmer på gamle wienerbrødsrester druknet i romessens bag sit giftiggrønne ’marcipanhylster’.

Og du kender den uhyggeligt selvlysende gule måne, der nærmest stivner som cement i munden, før man når at skylle kagemassen ned med kaffen.

LÆS ARTIKEL

Altså de klassiske kager, der trods deres tvivlsomme kvalitet er de mest populære i klassen. Og det egentlig med god grund. For smagen af barndom er utvivlsomt en af de bedste i verden.

Jeg indrømmer gerne, at klassens time var et af mine favoritfag, og at Mortens mors citronmåne havde en ret stor del af skylden. Jeg husker også tydeligt den lille lykke i maven, når Jannik havde fødselsdag, og hans mor havde bagt chokoladekage til os. Eller rettere sagt kakaokage uden skyggen af et stykke chokolade.

I dag – not so much! Jeg lider af den såkaldte bradepandekagefobi. Godt nok er jeg kageglad, men en kæmpestor drømmekage med knastørre kanter er ikke nogen drøm for mig.

Heldigvis kan de kære kageklassikere nemt og hurtigt trylles luksuslækre. Giv citronmånen en gavmild portion god marcipan, og erstat kedelige wienerbrødsrester og romessens med snasket chokoladekage og mørk rom. Et voilà! Der skal ikke så meget til.

Og det bedste af det hele er, at det ikke tager meget længere tid end en tur på tanken.

Læs mere:

Annonce

Annonce

Annonce

Podcasts

Forsiden