0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Anthony Hopkins i hovedrollen i 'The Father'
Nyhedsbrev - Politiken Film

The Father, Loki og Centervagt

Sir Anthony Hopkins ankommer til de danske biografer med 'The Father', 'Loki' strømmer ud af Disney+ og 'Centervagt' er eftersigende utroligt dårlig.

Nyhedsbrev - Politiken Film

Kære læser

Lad os begynde med ugens top og bund i biograflandskabet.

I toppen finder vi 83 år gamle Sir Anthony Hopkins, der går forvirret rundt i sin lejlighed i Florian Zellers dobbelt oscarvindende og dobbelt BAFTA-vindende demensdrama ’The Father’. Kim Skotte mener statuetterne, for bedste hovedrolle, til Hopkins, og bedste filmatisering, er fuldt fortjente og giver filmen 5 hjerter. Læs anmeldelsen her.

I bunden finder vi Rasmus Heides ’Centervagt’, som jeg ikke selv har set, men det har Politikens anmelder Nanna Frank Rasmussen, der giver filmen 1 hjerte og kalder den århundredets hidtil dårligste danske film. Det er jo lige ved, at jeg bliver nødt til at se den alligevel så.

Men der er så meget andet at bruge tiden på. Politikens Joakim Grundahl mener i hvert fald, at man godt kan åbne for Disney+ og streame ’Loki’. I sin 4-hjertede anmeldelse skriver han »Efter to afsnit er min nysgerrighed lige så stor som mine forventninger til endnu en original Marvel-serie«


Der er også lidt muligheder off the beaten track.

I Cinemateket i København kører der både stumfilmsfestival, serie om litteratur på film og i både juni og juli viser Cinemateket film af den senegalesiske instruktør Ousmane Sembène. Læs mere om ham her.

I den mere farverige del af … landet. Mere specifikt, øh, Horsens, kan man tage med til Wes Anderson-banko med Maria Månson. Det er en del af (byfesten) Horsens Hideout.

På Nørrebro i København kan man liste sig ind i Empire og se en enkelt særvisning af Robert Machoians Sundance-drama ’The Killing of Two Lovers’, som den danske lyddesigner Peter Albrechtsen har udøvet kunst på og derfor har skaffet til byen. Det rygtes, at instruktøren vil være tilstede ved visningen på søndag kl. 19.30.

... Man kan også bare blive hjemme i sofaen og streame ’Klovn’ på TV 2 Play, ’Lupin’ på Netflix eller ’Clarkson’s Farm’ på Amazon Prime, ’Genius: Aretha’ på Disney+ eller ’Mare of Easttown’ på HBO Nordic. Det er den sidste, du skal se, hvis du er typen, der helst bare vil nøjes med det bedste af den bunke.


Lad mig til anbefale dig en læseoplevelse. Antropolog og instruktør Sine Plambech har bidraget til film&tv-serien Frames med et essay om sexarbejdere i film – med eksempler fra ’Full Metal Jacket’, ’Taxi Driver’, ’Narcos’ med flere. »Ofte har sexarbejdere en overset funktion på film. De vises måske ikke som mennesker af kød og blod, men fungerer i stedet som symboler på den globale og politiske virkelighed, som filmen er skabt i«, skriver Plambech. Læs videre her.

Frames: Sexarbejde


Anmeldelse: På kanten af livet


Anmeldelse: Genius: Aretha