Anders Skaarup Rasmussen (tv.) og Kim Astrup (th.) vandt i september sensationelt China Open i badminton. Og så må der gerne jubles.

Anders Skaarup Rasmussen (tv.) og Kim Astrup (th.) vandt i september sensationelt China Open i badminton. Og så må der gerne jubles.

Sport

Sportens julekalender: Kim og Anders skabte sensationen ud af det blå

Frem mod jul præsenterer Politikens sportsredaktion de 24 største enkeltstående danske sportspræstationer på den internationale scene i 2018.

Sport

Kim Astrup og Anders Skaarup Rasmussen havde aldrig tidligere vundet en turnering på BWF World Tour og rangerede blot som den tredje bedste danske herredouble, da de stillede til start i badminton-turneringen China Open i september. Parret var heller ikke levnet mange chancer for at stryge helt til tops i en af sportens allerstørste turneringer.

Men selv på de mægtige kineseres hjemmebane i Changzhou lod duoen sig mærke med rollen som undertippede.

Allerede i kvartfinalen fornemmede man, at der var noget stort på vej, da Astrup og Skaarup bankede Lu og Liu fra Kina, der måneden forinden var blevet verdensmestre og kun tabt et sæt undervejs i den turnering.

Danskerne vandt duellen så klart som 21-12, 21-13.

Da de nåede finalen, ventede der igen modstandere fra Kina, Han og Zhou, men trods en massiv støtte til værtsparret, kunne Astrup og Skaarup over tre sæt levere en vaskeægte sensation med 21-13, 17-21 og 21-14.

Hvem havde set det komme? Ikke vinderne selv i hvert fald.

»Vi er absurd glade. Det er fuldstændig vanvittigt. Jeg mener ikke, at vi er så gode, men det er vi åbenbart,« sagde Anders Skaarup efter triumfen til TV2 Sport.

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce