0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Efter 22 års ægteskab har jeg fået en kæreste, men ...

Hver uge giver Ibyens brevkasse varme råd til hjerter, der fryser. Denne uge er poeten Mirian Due gæst.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Michael Yarish/AP Photo/AP
Foto: Michael Yarish/AP Photo/AP

Selv ægte træmand kan ændre stil. Se bare på Don Draper i 'Mad Men'.

iBYEN
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
iBYEN
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Ibyens brevkasse giver hver uge syrlige, sexede og ømme råd om kærlighed. Brevkasseredaktør er Felix Thorsen Katzenelson. Send dit dilemma til hjerte@pol.dk.

Ugens spørgsmål:

Kære brevkasse

Jeg blev skilt i 2020 efter et forhold på 22 år og fandt også en ny kæreste i 2020. Jeg er helt vild med min nye kæreste, men jeg har et dilemma. Jeg lovede mig selv, da jeg blev skilt, at jeg ville finde en mand, hvor sexen og kommunikationen fungerede væsentlig bedre end med eksmanden. Sexen er mind-blowing god, men kommunikationen not so much.

Når jeg spørger, hvorfor han ikke svarer, siger han, at han ikke ved, hvad han skal sige, og at han ikke er så dyb

Min kæreste er en introvert stille træmand i modsætning til min eksmand, som er ekstrovert og snakkesalig, og når jeg taler følelser eller andet ’dybt’, så lukker han i, kigger væk og svarer ikke. Når jeg spørger, hvorfor han ikke svarer, siger han, at han ikke ved, hvad han skal sige, og at han ikke er så dyb.

Jeg vil ham rigtig gerne, for han er god, sød, sjov og sexet. Men kan vores forhold overleve, når vi kun kan tale om helt almindelig kedelige hverdagsting, og jeg egentlig havde en forestilling om, at jeg skulle finde en mand, som havde selvindsigt og f.eks. ville tale hele natten om følelser og ikke bare rulle om på siden og falde i søvn?

Kh den overselvreflekterende kæreste

Gæsteredaktør Mirian Due:

Kære overselvreflekterende kæreste

Dejligt at læse, at du tænker over, hvad du har lyst til, for det er netop på dette tidspunkt i dit liv, du skal bruge god tid på at overveje det. Spørgsmålet er derfor heller ikke, om forholdet kan overleve, men om du har lyst til det. Er tvivlen, du mærker en gryende fornemmelse af, at din nye kæreste alligevel ikke er den, du leder efter? Eller kunne det være, fordi du er overrumplet over at være sammen med en, som er så anderledes end det, du troede, du ledte efter?

Kunne de lange samtaler udliciteres til andre af livets kærlighedspersoner, eller er det for dig kernen i et godt forhold?

Du omtaler din eksmand som ekstrovert og snakkesalig og dig selv som overselvreflekterende. Jeg forestiller mig, at I har kunnet vende hver sten sammen og har nydt det. Din nye kæreste siger til gengæld ikke så meget. Efter dine 22 år med din tidligere mand forstår jeg godt, hvis det kan virke en smule unheimlich på dig. Men måske er det noget helt andet, du skal have. Ikke værre eller bedre, men netop noget andet. Kunne de lange samtaler udliciteres til andre af livets kærlighedspersoner, eller er det for dig kernen i et godt forhold?

For at finde svaret skal du give dig selv masser af plads til at tænke, mærke og føle, for din intuition kan være blevet slap efter et langt forholds vante gænge, og skal boostes: Ud at gå på Hærvejen, begynd at tegne, giv planterne ny jord, og se alle de franske nybølgefilm. Det vigtige er, at du giver dig tid.

Brevkasseredaktør Felix Thorsen Katzenelson:

Kære overselvreflekterende kæreste

Tillykke, med friheden og med kærligheden! Du er stødt ind i lidt af et verdensomspændende problem. Hvis flere mænd var bedre til at tale om deres følelser, var der færre træmænd og flere træer. Så jeg forstår godt dit ønske om en mand, der kan tale med både hjernen, hjertet og underlivet.

Men lad os se det fra den anden side. Forestil dig, at man går rundt i sit eget lille liv, og så kommer der en vidunderlig kvinde som dig, med erfaringer under armen og drømme væltende ud af de lysende øjne. En sexet kvinde, der vil krænge dit fastlåste lille hjerte op med sit kærlighedens kojern. Du lander i hans arme og kan allerede følelsernes sprog, mens ingen nogensinde har lært ham de første gloser.

Han siger det selv, at han ikke er så dyb. Tænk en tillidserklæring det er at indrømme sin manglende erfaring. Jeres intimitet findes jo, og den skal I begge værne om. Jeg tror, du har mødt en mand, der gerne vil dig, som gerne vil lære, men som ikke kan indhente den forsømte skolegang på en enkelt nat.

Jeg tror, du har mødt en mand, der gerne vil dig, som gerne vil lære, men som ikke kan indhente den forsømte skolegang på en enkelt nat

Nogle gange tror jeg, en forventning føles som et angreb, så ligesom du vil have din kæreste til at sænke paraderne, så kan det være, at du skal lægge kojernet lidt fra dig. Du må stadig gerne forvente gode ting, og du skal selvfølgelig ikke tage 22 år til med en mand, som ikke kan det, han skal. Det er for tidligt at konstatere, hvorvidt din træmand kan gro videre eller ej, men jeg er faktisk fortrøstningsfuld med dig som tålmodig gartner. Måske du også vokser med oplevelsen.

Læs mere:

Annonce

IBYEN

PR/Omar

Ibyen guider:   Her kan du få mindst tre retter takeaway for maks. 200 kroner

Miriam Dalsgaard

»På grøntsagernes ankomstdag er stedet her det rene Hunger Games«:  Her er Københavns bedste asiatiske købmænd

PR/Brace

Her er 10 steder med fremragende takeaway ifølge Politikens madanmeldere

Gregers Tycho/RITZAU

Træt af gåturen om Søerne? Her er 5 dagsture ud af byen

Finn Frandsen

Normalt ville jeg aldrig afsløre dem. Men her får du mine 21 favoritter, når jeg skal bestille asiatisk takeaway

Jens Dresling

Ibyen guider:  6 særlige ruter for dig, der vil blive klogere, mens du går tur i København