0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Jens Dresling
Foto: Jens Dresling

Tag testen: Kan du kende eg fra bøg? Og fløjlsgræs fra flyvehavre?

Hvor godt kender du naturen? Svar på fem spørgsmål i denne lynhurtige naturquiz, og få en pejling.

Lodtrækningen er nu slut og vinderen er blevet kontaktet direkte.

Vi søger mod naturen i disse år. Det sætter Politiken fokus på i den store vildtvoksende sommerserie ’Naturen er tilbage’. Men hvor godt kender vi egentlig naturen?

Nogle har fået naturen ind med modermælken og vil finde nedenstående fem spørgsmål alt for lette. Andre er nok mere i tvivl. Og det er måske grunden til, at stadig flere tager på kend naturen-kurser.

Svar på fem spørgsmål i denne lynhurtige naturquiz, og få en lille pejling på, hvor godt du kender naturen.

Uanset om du fik mange eller få rigtige, så får du her en oversigt over de planter, svampe og dyr der optræder i quizzen.

Træer: fyr, eg, bøg, birk (arkivfoto: Jens Dresling, Lars Hansen, Kenneth Lysbjerg Koustrup, Magnus Holm)

Svampe: champignon, østershat, rød fluesvamp, kantarel (arkivfoto: Ole Lind, Miriam Dalsgaard, Niels Hougaard, Rune Pedersen)

Sommerfugle: Isblåfugl, Admiral, Lille ildfugl, Nældens Takvinge (arkivfoto: D.Makavičius, Charles J Sharp, Olaf Leillinger, Joerg Hempe)

Græs: engrottehale, fløjlsgræs, flyvehavre, vindaks (arkivfoto: Timothee Bloeiwijze, Rasbak, Kurt Stueber, Stefan Lefnaer)

Biller: Alm. Oldenborre, Grøn sandspringer, Kratløber, Ådselsgraver (arkivfoto: Jost Jahn, Olei, Soebe, Holger Gröschl)

Læs mere:

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Pelle Rink/Ritzau Scanpix

  Du lytter til Politiken

  3. juli: Hvorfor undersøger medierne ikke om drab på Bornholm var racistisk?
  3. juli: Hvorfor undersøger medierne ikke om drab på Bornholm var racistisk?

  Henter…

  I sidste uge døde en 28-årig mand i Nordskoven ved Rønne. Senere samme dag anholdt de to brødre, som nu sidder fængslet. De har indrømmet, at de slog manden i skoven, men nægter et overlagt drab. Den døde mand var sort, og de to anholdte er hvide. En af dem har en video liggende på Facebook, hvor man kan se, at han har et hagekors på benet. Og ifølge politiet lagde en af dem et knæ på den dræbtes hals. Ligesom da George Floyd blev dræbt af betjente i USA.

  Alligevel tror politiet ikke, at drabet handler om race. Men kan det være rigtigt? Hvorfor tror medierne på politiet? Og har Politiken gjort det godt nok?

 • Brendan Smialowski/Ritzau Scanpix

  Du lytter til Politiken

  2. juli: Jagten på hende, der skal stå ved siden af Joe Biden
  2. juli: Jagten på hende, der skal stå ved siden af Joe Biden

  Henter…

  Joe Biden er favorit til at vinde det amerikanske valg til november, og foran ham venter en lang og beskidt valgkamp. Inden for den næste måned skal han vælge sin vicepræsidentkandidat. Og den beslutning er endnu vigtigere for Biden, end den har været for andre kandidater.

 • Claus Nørregaard/POLITIKEN

  Mafiaen og andre kriminelle tjener masser af penge på matchfixing. Men i Danmark bliver man sjældent straffet når man arrangerer resultatet af en fodboldkamp, også selvom politiet har undersøgt en stribe sager. Men hvorfor sker der ikke noget, når man snyder?

Forsiden