0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Høst de sidste grøntsager, inden foråret kommer

Nyhøstede lokale grøntsager (og et par udenlandske), du kan spise i februar og marts.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Jacob Ehrbahn
Foto: Jacob Ehrbahn

Vintergrønt. I øjeblikket er der kun få grøntsager i sæson - de sidste porrer står godt dækket i sne på Kieselgårdens marker.

Mad
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER
Mad
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Det hele døde, da frosten kom«, fortæller Claus Henriksen, som er køkkenchef på Dragsholm Slots gourmetrestaurant og spisehus i Nordvestsjælland. Han hentyder til de sidste rester af hjemmedyrket grønt i slottets urtehave; løg, sødskærm og persille.

Som for de fleste andre kokke i toppen af dansk gastronomi er det at bruge sæsonens råvarer ikke et valg, men en selvfølge, og for Claus Henriksen, hvis køkken baserer sig på lokale råvarer, er regionens og slottets hjemmedyrkede grønt det naturlige udgangspunkt, når han sammensætter sine menuer.

Men frem for at ærgre sig over den hendøende urtehave, ser Dragsholm Slots køkkenchef det udslukte liv som et tegn på, at noget nyt er på vej.

»Jeg glæder mig over, at det snart begynder at pible op igen. Det er som en lille forårsforelskelse hvert eneste år«, siger han.

Bliv en del af fællesskabet på Politiken

Det koster kun 1 kr., og de hurtigste er i gang på under 34 sekunder.

Prøv nu

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter