Når man bider i en færdig fastelavnsbolle, møder tænderne den blidest mulige modstand på deres vej ind til det vigtige cremefyld, skriver Marie Holm, som lader sig inspirere af farmorens opskrifter.
Foto: Line Thit Klein

Når man bider i en færdig fastelavnsbolle, møder tænderne den blidest mulige modstand på deres vej ind til det vigtige cremefyld, skriver Marie Holm, som lader sig inspirere af farmorens opskrifter.

Mad

Få opskriften på fastelavnsbollen, der slog benene væk under Claus Meyer

Marie Holm står bag en af de mest populære opskrifter på Politiken - nemlig fastelavnsbollen, der slog benene væk under Claus Meyer. Opskriften kommer fra hendes farmor - og her kommer flere af farmors fede fastelavnsopskrifter.

Mad
FOR ABONNENTER

Det er – for mig – umuligt at skrive om fastelavnsbagværk uden at nævne min farmor. For det var hos hende, jeg spiste mit livs første kommenskringler eller fastekringler, som de også kaldes. Det var hos hende, jeg lærte at elske flødeskumsfyldte kager med svesker – det klassiske fastelavnsbollefyld.

Få fuld adgang om mindre end 2 minutter

De hurtigste bruger mindre end 1,3 minutter på at blive abonnent

Bliv abonnent for 1 kr

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden