0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Få opskriften på fastelavnsbollen, der slog benene væk under Claus Meyer

Marie Holm står bag en af de mest populære opskrifter på Politiken - nemlig fastelavnsbollen, der slog benene væk under Claus Meyer. Opskriften kommer fra hendes farmor - og her kommer flere af farmors fede fastelavnsopskrifter.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Line Thit Klein
Foto: Line Thit Klein

Når man bider i en færdig fastelavnsbolle, møder tænderne den blidest mulige modstand på deres vej ind til det vigtige cremefyld, skriver Marie Holm, som lader sig inspirere af farmorens opskrifter.

Mad
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER
Mad
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Det er – for mig – umuligt at skrive om fastelavnsbagværk uden at nævne min farmor. For det var hos hende, jeg spiste mit livs første kommenskringler eller fastekringler, som de også kaldes. Det var hos hende, jeg lærte at elske flødeskumsfyldte kager med svesker – det klassiske fastelavnsbollefyld.

Og det var hendes opskrift på vidunderlige, gammeldags fastelavnsboller, der for år tilbage »slog benene væk under Claus Meyer«, som det hed i en meget læst artikel på politiken.dk – jeg havde nemlig bagt farmors fastelavnsboller, mens jeg var redaktør for en af Meyers gode bagebøger, og så fik de en lille ode i bogen. Og en smørmængde blev justeret op. For det er smørret, der gør’et i mange af farmors opskrifter.

Bliv en del af Politikens madunivers!

Få fuld adgang til alle artikler på politiken.dk inkl. et helt madunivers med 750 grønne opskrifter og i alt over 2000 opskrifter og madartikler.

Prøv første måned for 1 kr.

Annonce

Læs mere