0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Peter Hove Olesen
Foto: Peter Hove Olesen

Mor Meluka er regerende danmarksmester i kategorien open surf. Han foretrækker vinterens store og kraftige bølger.

De har surfet alverdens steder, men foretrækker vikinge-surfing i råkolde Klitmøller: »Havet er en stor legeplads«

Vahine Itchner og Mor Meluka driver Cold Hawaii Surf Camp i Klitmøller. De er begge danmarksmestre og har surfet i store dele af verden, men Klitmøller ligger øverst på listen over favoritsteder. Også selv om våddragten skal findes frem, og bikinien gemmes væk.

FOR ABONNENTER

Mor Meluka står i en stram, halvvåd våddragt og med en turkis kasket på, der dækker toppen af hans våde hår. Bag en række kulørte surfboards kommer Vahine Itchner gående i løse bukser stoppet ned i et par bamsestøvler. Hun har lige trukket en lilla hættetrøje over hovedet med skriften ’Klitmøller’ på maven, så hendes våde saltvandshår hænger tilfældigt ned.

»Vi har lige haft en undervisning, inden I kom«, forklarer de. Begge har de et langt cv med gode surfresultater – de er blandt andet begge danmarksmestre i open surf, som er en åben klasse, hvor alle kan deltage, og har været det i flere sammenhængende år i træk.

Få det store overblik for 1 kr.

Prøv den fulde adgang til Politiken.dk, apps, podcast og meget mere for kun 1 kr. De hurtigste er i gang på under 34 sekunder.

Læs mere

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Pelle Rink/Ritzau Scanpix

  Du lytter til Politiken

  3. juli: Hvorfor undersøger medierne ikke om drab på Bornholm var racistisk?
  3. juli: Hvorfor undersøger medierne ikke om drab på Bornholm var racistisk?

  Henter…

  I sidste uge døde en 28-årig mand i Nordskoven ved Rønne. Senere samme dag anholdt de to brødre, som nu sidder fængslet. De har indrømmet, at de slog manden i skoven, men nægter et overlagt drab. Den døde mand var sort, og de to anholdte er hvide. En af dem har en video liggende på Facebook, hvor man kan se, at han har et hagekors på benet. Og ifølge politiet lagde en af dem et knæ på den dræbtes hals. Ligesom da George Floyd blev dræbt af betjente i USA.

  Alligevel tror politiet ikke, at drabet handler om race. Men kan det være rigtigt? Hvorfor tror medierne på politiet? Og har Politiken gjort det godt nok?

 • Brendan Smialowski/Ritzau Scanpix

  Du lytter til Politiken

  2. juli: Jagten på hende, der skal stå ved siden af Joe Biden
  2. juli: Jagten på hende, der skal stå ved siden af Joe Biden

  Henter…

  Joe Biden er favorit til at vinde det amerikanske valg til november, og foran ham venter en lang og beskidt valgkamp. Inden for den næste måned skal han vælge sin vicepræsidentkandidat. Og den beslutning er endnu vigtigere for Biden, end den har været for andre kandidater.

 • Claus Nørregaard/POLITIKEN

  Mafiaen og andre kriminelle tjener masser af penge på matchfixing. Men i Danmark bliver man sjældent straffet når man arrangerer resultatet af en fodboldkamp, også selvom politiet har undersøgt en stribe sager. Men hvorfor sker der ikke noget, når man snyder?

Forsiden