Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Foto: Maud Lervik

Debatindlæg
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Dette er et debatindlæg. Indlægget er udtryk for skribentens holdning. Alle holdninger, som kan udtrykkes inden for straffelovens og presseetikkens rammer, er velkomne, og du kan også sende os din mening her.


Lakserytteren til Christian Jensen: »Få styr på fakta, inden I skriver en leder«

Influenceren Rasmus Kolbe, der også er kendt som Lakserytteren, svarer igen på den kritik, Christian Jensen retter mod ham og andre influencere i lørdagens leder.

Debatindlæg
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Kære Politiken,

Få styr på fakta inden I skriver en leder.

Fredag aften skriver Politiken i deres leder, at jeg burde knaldes af myndighederne for at lave ulovlig reklame på mine sociale medier. Bevidst skulle jeg undlade at markere mit indhold med korrekt reklame-markering. Dette er heldigvis en lodret løgn. Jeg gør det altid helt tydeligt for mine følgere, hvis mit indhold er en reklame.

Jeg synes ærligt talt, det er useriøst, at Politiken gør mig til skydeskive for, at andre influencere ikke kan finde ud af at overholde loven. Det er pinligt, at man ikke på så stort et medie formår at faktatjekke sin leder.

Det er lavt niveau, Christian Jensen.

Der er helt sikkert mange influencere, der laver fejl. Jeg har selv været i den gråzone for over et år siden, men siden har mit indhold været tydeligt markeret efter lovens retningslinjer. Efter min opfattelse er det særligt nystartede influencere, der ikke kender til reglerne, og det kunne måske være en god idé med bedre informationer til dem.

Men altså: Jeg kender reglerne, og jeg gør meget for, at mine følgere aldrig er i tvivl om, hvorvidt det de ser er en reklame.

Jeg synes, lederen er et symptom på, hvordan de ’traditionelle medier’ fuldstændig misforstår og undervurderer de ’nye medier’.

De nye medier er fremtiden. Om I vil det eller ej. Jeg vil forslå jer, at I sætter jer bedre ind i dem.

Jeg har altid haft stor respekt for Politikken og jeres journalistik. Men det her er en ommer. Jeg håber på ordentlig research fra nu fra.

Jeg ved, I kan.

 • Ældste
 • Nyeste
 • Mest anbefalede

Skriv kommentar

2000 tegn tilbage

Læs mere:

Annonce

Annonce

Annonce

Podcasts

 • 
  Strassbourg - EU - Parlament - Parliament - Europa - afstemning - Vote - Portræt - Reportage (ikke Brussel)

  På søndag har du chancen for at sætte dit eget lille personlige præg på, hvordan EU i fremtiden skal tackle nogle af Danmarks og klodens helt store udfordringer. Men hvor mange af de beslutninger, som lægger rammerne for vores hverdag, træffes egentlig i Bruxelles?

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Ståle - nordmanden midt i dansk fodbold
  Hør podcast: Ståle - nordmanden midt i dansk fodbold

  Henter…

  For nylig sikrede FCK sig endnu engang det danske mesterskab - med Ståle Solbakken som bagmand. Men hvad er det egentlig, nordmanden kan? Hvordan kan en af superligaens mest markante skikkelser både eje en kompromisløs vindermentalitet og et socialistisk hjerte? Hvad gjorde det ved ham, da hans hjerte standsede i syv minutter og endte hans egen fodboldkarriere? Og det, han kan som træner, kan han det kun i dansk fodbold?

 • Du lytter til Politiken

  Hør Politikens valg-podcast: En uge med store overraskelser og et ungdomsoprør
  Hør Politikens valg-podcast: En uge med store overraskelser og et ungdomsoprør

  Henter…

  Politisk kommentator Kristian Madsen og politisk redaktør Anders Bæksgaard samler op på ugens vigtigste valg-begivenheder.

Forsiden