0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Han er perfekt på papiret. Alligevel overvejer jeg at løbe skrigende bort

Ibyens brevkasse giver ugentligt råd til knuste hjerter. Denne uge er radiovært Benedikte Granvig gæsteredaktør.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Erik Gleie
Foto: Erik Gleie

Han er smuk, sjov og sød, skriver læseren om sit crush, der sikkert også kan danse som fyren her. Alligevel er hun i tvivl. Arkivfoto.

iBYEN
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
iBYEN
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Ibyens brevkasse giver hver uge syrlige, sexede og ømme råd om kærlighed. Brevkasseredaktør er Felix Thorsen Katzenelson. Send dit dilemma til hjerte@pol.dk.

Ugens spørgsmål:

Hej elskede brevkasse

Jeg står i en forvirrende situation med en fyr, jeg har set igennem en tre måneders tid. På papiret er han alt, hvad jeg drømmer om. Smuk, dygtig, sjov og sød, og det føles lidt, som om vi er på samme vej i livets bane.

Men ... han er simpelthen så passiv.

Det var ikke så tydeligt i starten, men er taget gevaldigt til her den sidste måned.

Han har været ramt af en depression som han netop er på vej ud af, og bruger sin depression som årsag til sin manglende gejst og initiativtagen

Jeg tænker jo så, nå okay, så er han jo ikke interesseret. Men her kommer krøllen: Han har været ramt af en depression, som han netop er på vej ud af, og bruger sin depression som årsag til sin manglende gejst og initiativtagen. Han forsikrer mig om, at det intet har med mig at gøre. Og jeg tænker, at det giver mening. Men gør det det?

Jeg har konfronteret ham med det, og det er kun blevet værre efterfølgende. Jeg aner ikke, om jeg skal være tålmodig og lade ham komme på banen, når han er klar. Eller om det i virkeligheden er en dårlig undskyldning, og jeg skal løbe skrigende bort.

Kh den godtroende

Gæsteredaktør Benedikte Granvig:

Kære godtroende

Hvis jeg skulle have tatoveret noget klogt på min krop, skulle det være ‘Der Er Altid Noget’. For det er der. Altid. Især i vores relationer er der altid noget, der ville passe os bedre på anden vis. Opgaven er at finde ud af, hvor vigtigt det ‘noget’ er for dig.

Så måske skal vi gå analytisk til værks. Hvori ligger hans passivitet? Er det ned i det nære, hvor han ikke får svaret dig eller ikke orker at ses? Er det, fordi han ikke tager initiativ til sjove ting, I kan gøre sammen (LOL ‘sjove ting’ ligesom i gamle dage). Eller er det mere eksistentielt? En manglende livsgnist?

Jeg synes ikke, du er godtroende ved at tage ham på hans ord, når han siger, at det ikke handler om dig.

Vi har de behov, vi har

Tre måneders dating er ikke tre børn og et huslån. Det er relativt nemt at moonwalke ud i en hæk, når man ikke gider mere. Det koster en gåtur og et »det er ikke dig, det er mig«.

Så lad os gå ud fra, at han godt gider dig, men enten har for meget at bakse med i sit sind til at komme på banen i den grad, du efterspørger, ELLER at det bare ikke ligger til ham. Måske er det endda en kombination. Så er du måske klar til at vurdere, om det er noget, du vil leve med eller ej.

Og hey, begge dele er fair. Vi har de behov, vi har. Der er ingen skam i at forlade et forhold med én, der er god på papiret, hvis det, der mangler, er netop det, du behøver.

Brevkasseredaktør Felix Thorsen Katzenelson:

Kære godtroende

Fuck papiret. Jeg, skæbnen og alle Amors pile er ligeglade med, hvad der står på det. Intet menneske er sine gode sider minus sine dårlige, alle er det hele samtidig. Der kan nemt gå neolibreal cv-optimering i vores relationer til hinanden.

Din fyr er på vej ud af en depression, og uden sammenligning i øvrigt, så tror jeg, at rigtig mange af os har lært noget om mentalt helbred det sidste år. Om skrøbelighed og robusthed og vigtigheden af tætte forbindelser. Ensomheden tog nye former, og jeg erfarede selv, hvor mudret det kan være at forsøge at udrede andre folks tråde for dem, lige meget om det var venner eller partnere.

Men tro på ham lidt endnu, så håber vi, at han springer ud som en forårsbebuder

Mit eget initiativ er faldet ekstremt. Jeg har det, som om venner skal hive mig ud af andelslejligheden med lovning om nye gåture og anderledes bagværk. Og der kan jeg jo med det samme afsløre: Det har intet at gøre med mit kærlighedsniveau at gøre.

Jeg elsker om noget mine venner endnu mere, end jeg gjorde før, men jeg synes også, at denne tid har gjort mig så nærsynet, at jeg kun sjældent kan se længere end til min egen navle.

Måske din dejlige har det på samme måde, og intet tyder jo på at han ikke vil dig.

Det er pissehårdt at sige, men du kan ikke vifte hans grå skyer væk for ham. Men du kan som den sol, du er vente på den anden side. Derfor må du gerne selv sætte grænser, og jeg forstår virkelig godt, at det er hårdt at være hende, der skal holde humøret oppe, når den anden har en diagnosticeret undskyldning.

Men tro på ham lidt endnu, så håber vi, at han springer ud som en forårsbebuder.

Læs mere:

Annonce

IBYEN

Jens Dresling

Hypet italiensk is:  Her er 8 ting, du skal spise, drikke, læse og opleve denne måned

Ugood/PR

10 københavnere fortæller, hvor de går hen, når de savner autentisk mad fra deres hjemland

PR/Andrej Vasilenko

Stor guide:  Her er alle de forestillinger, Politikens anmeldere glæder sig mest til at se, når scenerne åbner

Thomas Borberg

Her skal Politikens madanmelder spise, når restauranterne åbner igen

PR/Omar

Ibyen guider:   Her kan du få mindst tre retter takeaway for maks. 200 kroner

Miriam Dalsgaard

»På grøntsagernes ankomstdag er stedet her det rene Hunger Games«:  Her er Københavns bedste asiatiske købmænd

PR/Brace

Her er 10 steder med fremragende takeaway ifølge Politikens madanmeldere

Finn Frandsen

Normalt ville jeg aldrig afsløre dem. Men her får du mine 21 favoritter, når jeg skal bestille asiatisk takeaway

OLESEN PETER HOVE