Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Marv & Ben er bare ét af de steder i København, der har fået Michelinguidens Bib Gourmand.
Foto: Emma Sejersen

Marv & Ben er bare ét af de steder i København, der har fået Michelinguidens Bib Gourmand.

iBYEN
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Ibyen-guide: Her kan du spise Michelin-anbefalet mad uden at betale Michelin-priser

Hvad kan man egentlig få for pengene på hovedstadens restauranter med Michelin-guidens udmærkelse for prisvenlig mad, den såkaldte Bib Gourmand? Ibyen guider.

iBYEN
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Ingen grund til at foregøgle noget. Det er de færreste, der har råd til at spise på de virkelig fornemme restauranter, dem med Michelinstjerner og hele molevitten.

Det er derfor, Michelinguiden ved siden af de eftertragtede stjerner også uddeler den såkaldte Bib Gourmand til restauranter, der laver »god mad til rimelige priser«. En form for ’Michelin light’, kan man kalde det.

I Frankrig er kravet til Bib Gourmand-restauranter, at de skal kunne servere en tre-retters menu for maksimalt 35 euro, det vil sige 260 kr. Der findes ikke en lignende konkret retningslinje her i Norden, oplyser Ann-Charlotte Wrangle, der er nordisk pressechef for Michelinguiden.

Men går man ind på den franske dækfabrikants hjemmeside ligger det maksimale prisniveau for de danske Bib Gourmand-restauranter på 500 kroner. Billigt er det jo ikke ligefrem, men billigere, det er det da.

Men hvad kan egentlig få for 500 kroner, hvis man ud en aften og spise ’Michelin light’ i København? Det har vi undersøgt.

Anarki

Restauranten Anarki på Frederiksberg går måske ikke direkte anarkistisk, men i hvert fald utraditionelt, til det franske bistro-køkken. De klassisk galliske retter får gerne et nordisk tvist, og spanske eller italienske råvarer er ikke bandlyst af hensyn til et eller andet ideal om autenticitet.

Anarki er ikke kun god til prisen. Der er også hyggeligt at være.
Foto: Mads Nissen

Anarki er ikke kun god til prisen. Der er også hyggeligt at være.

For 500 kroner kan man få den fulde menu med fem retter, som koster 395 kr. per person, og et enkelt glas vin, som ligger omkring de 100 kroner. Vil man gerne have to glas vin, kan man i stedet vælge maden à la carte og nøjes med to retter. Det kunne for eksempel være en forret af andehjerter på toast og en hvid coq au vin til hovedret.

Anarki. Vodroffsvej 47, 1900 Frederiksberg.

Enomania

Risottoen. Den italienske vinrestaurant Enomani, der ligger på Frederiksberg-delen af Vesterbrogade, er kendt for sin cremede, fløjlsbløde risotto. Og for sit store vinkort, selvfølgelig.

Enomania har en udsøgt vinkælder, så det er ikke svært at finde et glas, der går til cannelloni med braiseret grisekæbe og bønner.

Enomania har en udsøgt vinkælder, så det er ikke svært at finde et glas, der går til cannelloni med braiseret grisekæbe og bønner.

Men restauranten er også kendt for, at man kommer ret langt for pengene. Også her kan man, hvis man er sulten, få en hel menu med fire retter og bestille et enkelt glas vin ved siden af. Så lander prisen på 500 kroner. For nogenlunde samme pris kan man også få én af menuens to forretter i en lidt større portion og så hovedretten, dertil to glas vin. For eksempel en risotto med hvide asparges, kongerejer og estragon til forret og unghanebryst til hovedret.

Enomania. Vesterbrogade 187, Frederiksberg.

Frederiks Have

I Smallegade ligger Frederiks Have, en restaurant, der kombinerer det finere franske med danske retter og råvarer. Og de gør det så godt, at de i årevis har kunnet bryste sig af en Bib Gourmand.

For 500 kroner kan man få en treretters menu og et enkelt glas vin. Man kan også nøjes med en hovedret, for eksempel helleflynder med gulerod, jordskok og timiansauce for 320 kroner, og to glas vin, der ligger fra 80 kroner og opefter.

Frederiks Have. Smallegade 41, Frederiksberg.

Kødbyens Fiskebar

Man kan roligt sige, at Kødbyens Fiskebar holder, hvad de lover. Det er slet og ret en fiskebar, der ligger i Kødbyen. Og ifølge Bib Gourmand-guiden en god én af slagsen.

Kødbyens Fiskebar ligger på Flæsketorvet og  serverer både menuer og uformelle deleretter.
Foto: JOACHIM ADRIAN

Kødbyens Fiskebar ligger på Flæsketorvet og serverer både menuer og uformelle deleretter.

Her kan du for eksempel starte med et kvart dusin østers og bevæge dig videre til en kulmule serveret med jordskokker, spinat, grønne jordbær, perlebyg, boghvede, vesterhavsost og ristet løgsmør. Til det kan du drikke to glas chardonnay til 70 kroner glasset, og så lander du på 500 kroner. Du kan også gå kaste snøren ud efter nogle mindre deleretter, som ligger på den gode side af 100 kroner stykket, og drikke et glas eller to til.

Kødbyens Fiskebar. Flæsketorvet 100, København V.

L’Altro

L’Altro betyder ’den anden’ på italiensk og er netop Michelin-restauranten Era Oras anden restaurant, en billigere og mere afslappet lillebror.

L'Altro er en af Københavns ældste italienske restauranter. Og serverer stadig en klassiker som Insalata di pomodori verdi con timo e parmigiano.
Foto: DALSGAARD MIRIAM

L'Altro er en af Københavns ældste italienske restauranter. Og serverer stadig en klassiker som Insalata di pomodori verdi con timo e parmigiano.

Har du 500 kroner på lommen, kan du her få en klassisk italiensk fire-retters menu med antipasti først, to retter og derefter noget sødt. Lige nu består menuen af blandt andet af risotto med gorgonzola og pære og andebryst med shiitakesvampe og gulerodscreme. Til herlighederne kan du nyde ét glas dagens vin til 75-85 kroner.

L’Altro. Torvegade 62, København K.

Musling Bistro

Musling er ejet af de samme, som har Kødbyens Fiskebar, så også her kan man forvente frisk og veltillavet fisk og skaldyr, bare med et markant asiatisk præg.

Klos op ad Torvehallerne finder man Musling Bistro med den hippe indretning.

Klos op ad Torvehallerne finder man Musling Bistro med den hippe indretning.

Bestil for eksempel en torsk med smørdampet savoykål og fiskefumé til hovedret for 190 sammen med et par sideretter, for eksempel stegt pak choi med szechuanpeber, hvidløg og lime (50,-) og confiteret knoldselleri med brunet smør og citron (85,-). Til at skylle det ned kan du starte med et glas østrigsk grüner veltiner til 80 kroner, derefter en italiensk orangevin til 85.

Musling Bistro. Linnésgade 14, København K.

Mêlée

Folkene bag Mêlée er de samme, som dem, der driver Anarki, og konceptet er meget det samme. Fransk bistro med kant.

Annonce

Artiklen fortsætter efter annoncen

Annonce

Restaurant Mêlée gør en dyd ud af at servere de knap så gængse udskæringer - som onglet. Dvs. nyretapper.
Foto: Simon Fals

Restaurant Mêlée gør en dyd ud af at servere de knap så gængse udskæringer - som onglet. Dvs. nyretapper.

For 500 kroner er der masser af muligheder. Du kan bestille frit fra kortet eller tage den fire-retters menu til 395 og drikke et enkelt glas til. Hvis du kommer forbi på en mandag eller tirsdag, gælder et særligt tilbud: Tre retter mad – lige nu er det stegt torsk, svinekæber og æblemazarin med vaniljeis – tre glas vin og kaffe og vand. Det koster i alt 495.

Mêlée. Martensens Alle 16, Frederiksberg

PMY

De københavnske Bib Gourmand-restauranter er domineret af fransk inspirerede bistroer, rustikke italienere og moderne dansk mad. Altså skiller PMY sig lidt ud ved at koncentrere sig om det latinamerikanske køkken.

For 395 kroner kan du få den store fem-retters menu, blandt andet med ceviche af torsk og svin på venezuelansk manér med yucarod, og dertil et glas vin, der ligger til omkring 100 kroner glasset. Alle retter kan imidlertid også bestilles à la carte.

Og kommer du før 17.45 eller efter 21.00, kan du også bestille en tre-retters menu til 295 og have råd til at slutte aftenen af med en rigtig peruviansk pisco sour.

Rund måltidet på restaurant PMY af med en original pisco sour.
Foto: Peter Hove Olesen

Rund måltidet på restaurant PMY af med en original pisco sour.

PMY. Tordenskjoldsgade 11, København K.

Pluto

Der er mange retter på kortet hos Pluto, men fælles for de fleste af dem er, at de ikke flår din tegnebog i småstykker.

Pluto er et travlt sted, så bestil bord, hvis du f.eks. vil smage retten med pølse, stegt foie gras, selleri og rødvinssauce.
Foto: Carsten Bundgaard

Pluto er et travlt sted, så bestil bord, hvis du f.eks. vil smage retten med pølse, stegt foie gras, selleri og rødvinssauce.

Start for eksempel med lidt østers til 35 kroner. Bestil derefter en rødbedesalat til 110 og en onglet, altså en bøf af nyretapper, med løg, morkler og rødvinssauce til 135. Slut det hele af med en dessert til 85, for eksempel en chokolade-sponge med rosmarinis og pocheret pære. Det koster 365, og så har du råd til mindst ét glas vin.

Rebel

Rebel er, som michelinguiden formulerer det, en slags to-delt restaurant. Regningen kan sagtens løbe op i langt over 1.000 kroner, hvis du går til den, eller bestiller en fast menu. Men du kan også godt holde dig nede i Bib Gourmand-niveauet, hvis du bare vælger lidt ud fra kortet.

For eksempel kan du få stegt pighvar til 185 og sortfodsgris med fennikel til 145 med to glas vin og lande omkring de 500 kroner.

Rebel. Store Kongensgade 52, København K.


Marv & Ben

Hos Marv & Ben serverer de nynordisk gastronomi til priser, der er ambitiøst, men samtidig ligger noget under Noma og de andre dyre steder.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Annonce

Et nyt makkerpar på Marv & Ben holder  højt niveau. Som med retten 'Bakskuld med mousse'.
Foto: Emma Sejersen

Et nyt makkerpar på Marv & Ben holder højt niveau. Som med retten 'Bakskuld med mousse'.

Man kan for eksempel få ’fire favoritter’ til 400 kroner. Lige nu består de af kamusling med fermenteret agurk og grillede porre; grillede østers, kål og fermenterede grønne jordbær; gråand med kantareller og knoldselleri og til dessert grillede blomme.

Til gengæld må man, hvis man vil holde sig under de 500 kroner, så også nøjes med et enkelt glas vin eller måske en øl fra Herslev Bryghus til 65 kroner.

Marv & Ben. Snaregade 4. København K.




Læs mere:

IBYEN

Stor bydelsguide:  Sådan skal du bruge 10 timer i Københavns rå mutant-bydel på ydersiden af Nørrebro

På nyåbnede Donda serverer de fisk og skaldyr, som man får det langs de latinamerikanske kyster.

Her er 8 nye spisesteder i København:  Nyt liv i Planetariet, brunch på porcelæns­fabrik og fisk à la Latinamerika

Det kan være svært at falde til i en stor by som København. Med Ibyens store guide får du tips og tricks til din nye hjemby.

Velkommen til hovedstaden:   Den ultimative byguide til nye studerende i København

Ibyen guider til Københavns bedste picnicsteder - og hvad du skal spise, når du breder tæppet ud,

Den store picnicguide:   Her er 9 gode solskinspletter i København – og tips til hvad du skal spise, når du sidder der

Hvordan arrangerer man et originalt polterabend? Slip roligt bekymringerne, for Ibyen tager jer her i hånden med 12 af de allerbedste ideer.

Hjælp, min ven skal giftes:  Den perfekte polterabend? Her er 12 anderledes ideer


    Københavns Museum overtager i dag nye gamlelokaler i Stormgade 18. Museet åbner for besøgende om et års tid. Udsigt til Københavns Rådhus. Tårne, udsigt.

Det bedste stambord, den klammeste kælder og den smukkeste park:   25 københavnere udpeger deres yndlingssted i byen

Ibyen guider dig til en række af Københavns bedste burgerdestinationer. På listen er blandt andre Cock's & Cows på billedet her.

Ibyens store burgerguide:  Hvor spiser man Københavns bedste burger? Vi viser vej til 12 saftige bud

På restaurant Cholon by Lam Le kan du og dine forældre få opdaterede gourmetudgaver af den klassiske forårsrulle. Men måske er komforten ikke god nok ved de høje barstole? Ibyen guider til 10 forældrevenlige restauranter.

Mor er støjfølsom, far er nærig, og naturvin smager surt:   Her er 10 af de bedste forældrevenlige spisesteder i København

Her er 20 af de bedste gratis oplevelser i København

Fra kaffe­kombucha til cold brew:   Her er 7 varianter af kold kaffe, du kan skylle sommeren ned med

Ibyens isguide:  Hvor skal man spise is i København denne sommer? Her er 13 virkelig gode bud

Ibyen klæder dig på:  Her er de bedste loppemarkeder i København

Den populære, den eksotiske eller den hemmelige:   Her er 8 gode strande nær København

»Et lille hyggeligt og hjemligt sted, hvor man selv smider sin opvask over i en spand, og hvor de bare laver lækker grøn mad«, siger kokken Frederik Bille Brahe om Morgenstedet på Christiania.

Spis ude på budget:  Her er Københavns bedste, billige restauranter ifølge 11 kokke og madnørder

Hurra!  Hvor holder man en fremragende fødselsdag i København? Ibyen giver dig 12 stærke bud

Caféen Snacks & Blues på Guldbergsgade på Nørrebro i København.

Ibyen Cheap Eats:  Her er de 20 bedste serveringer i København, der gør dig mæt for max 100 kr.

The General Store.

Ibyen guider:  Der er keramik overalt. Besøg disse 5 små værksteder, hvis du vil se noget af det mest interessante

Herman H.J. Lynges antikvariat på Silkegade i indre København er Skandinaviens ældste antikvariat.

Henrik Palle guider:  Her finder du Københavns bedste antikvariater


    Anmeldelser af forskellige madboder på Københavns nye madmarked Reffen på Refshaleøen. 

Få overblik:  Her er oversigten over alle Københavns madmarkeder

»Må man ta' hunden med sig ind i himlen...?«. Ibyen guider til byens bedste karaokedestinationer.

Den store karaoke-guide:  Hvad skal I synge? Og hvor? Ibyen og musikanmelderne guider

Der er masser af folkekøkkener i København. Vi guider til 9 af dem.

Spis billigt ude:   Her er 9 folkekøkkener i København

På Darcy's Kaffe i Blågårdsgade på Nørrebro er både kaffen og læsestoffet værd at komme efter.

Syv hyggelige boghandlere:  Her serverer de byens bedste læsestof til kaffen

På Restaurant Trio i Axel Towers er udsigten god, selv når man sidder på tønden.

Guide til Københavns tag­restauranter:  Her kan du spise, drikke og ... ja, tisse med en udsigt

Kafeteria på Statens Museum for Kunst
er bare én af byens nye forbedrede museumscafeer.

Guide:   Her er Københavns bedste museumscafeer

»Et lille hyggeligt og hjemligt sted, hvor man selv smider sin opvask over i en spand, og hvor de bare laver lækker grøn mad«, siger kokken Frederik Bille Brahe om Morgenstedet på Christiania.

Spis ude på budget:  Her er Københavns bedste, billige restauranter ifølge 11 kokke og madnørder

Den italienske restaurant Cicchetti, der ligger på Nørrebro i København, drives af Nina Krysiza Sørensen og Rikke Kolding Pedersen.

Fra shawarma til friterede østers:   Kokken på Cicchetti fortæller om sine yndlingssteder i København

Claus 'Røde' Christensen er en kok af den klassiske skole. I 2013 vandt han prisen som 'kokkenes kok' , uddelt af Fonden til fremme af dansk gastronomi.

Hvor ligger byens mest undervurderede restaurant?  Kokken Røde Claus anbefaler spisesteder i København

Caféen Snacks & Blues på Guldbergsgade på Nørrebro i København.

Ibyen Cheap Eats:  Her er de 20 bedste serveringer i København, der gør dig mæt for max 100 kr.

Richard Hart er født i London, uddannet kok og har arbejdet som chefbager på det berømte Tartine Bakery i San Franscisco. Nu ejer han Hart Bageri på Frederiksberg.

»Helt ærligt, det er jo et helvede at tage børn med ud at spise«:   Stjernebageren Richard Hart anbefaler spisesteder i København

Nadine Levy Redzepi arbejder på Noma og udgav i 2017 kogebogen 'Downtime'.

»For mig er det det bedste sted i Europa«:   Nadine Redzepi anbefaler spisesteder i København

Frederik Plum slår et slag for den ydmyge vodka, men skal han forkæle sig selv går han ikke af vejen for en tør rom fra Hampden eller Phantom Spirits,  en japansk whisky eller en 10-15 års sherryfadslagret single malt fra Speyside.

Hvad bliver Aperol Spritzens afløser?   Drink-eksperten klæder dig på til en ny sommersæson

Bruna Mia Dieni (th.) og hendes mor, Jytte Bertelsen, kunne sidste år fejre 40 års jubilæum for grillbaren Chicky Grill i Kødbyen.

»Alle skal opleve Freddys Bar«:  Kvinden bag Chicky Grill anbefaler spisesteder i København

Yilmas Secilmis overtog i 2012 sin fars slagterforretning, Ali Baba, der har ligget på Halmtorvet siden 1978.

»Sushi er overvurderet«:   Slagter Ali Baba fra Vesterbro anbefaler spisesteder i København

I sin nye restaurant i Ryesgade dyrker Lisa Lov selv sine krydderurter i et baglokale under lamper, der normalt bruges til dyrkning af cannabis.

Tigermom anbefaler spisesteder i København:   »Du ville aldrig tænke på at gå derind på grund af navnet, men det er bangin’ indisk mad!«

Adam Aamann bliver også kaldt smørrebrødskongen og ejer foruden en cateringvirksomhed flere restauranter og spisesteder rundt om i byen.

Hvad er byens mest overvurderede madtrend?  Adam Aamann anbefaler spisesteder i København

Sake kan være et langt bedre match til mad end vin, mener sake-sommelier Henrik Levinsen

Jo, du kan godt drikke japansk sake til din mad. Faktisk kan det være et bedre match end vin

K-Bar er den ældste rene cocktailbar i København, og Kirsten Holm er en af byens mest rutinerede bartendere. Hendes yndlingscocktail er en klassisk margarita - gerne med mezcal i stedet for tequila.

Derfor skal du aldrig putte sugerør og knust is i din drink:  Få gode råd af ejeren af Københavns ældste cocktailbar

Jonas Gehl fra Prolog fik interesse for kaffe, da han arbejdede i Emmerys. Siden da har han nørdet og kan i dag kalde sig Danmarks bedste barista.

Kender du den skjulte pizza-perle i Husum?  Manden bag kaffebaren Prolog anbefaler spisesteder i København

Kamilla Seidler har arbejdet på toprestauranter verden over. Mest kendt blev hun for Gustu, Sydamerikas bedste restaurant, i La Paz i Bolivia. Ud over at være en gourmetrestaurant i 3.600 meters højde var det også et socialt projekt, der skulle give fattige bolivianere en kokkeuddannelse.

Stjernekok Kamilla Seidler guider til byens spisesteder:  Ja, der er et sted, alle københavnere burde kende

Sønderjyske Rasmus Oubæk har stået bag gryderne på michelinrestauranter, men er også kendt som manden bag burgerkæden Jagger.

Bearnaise­kongen anbefaler spise­steder:  »Lige nu bliver meget mad lavet for at komme på Instagram«

Nils Thyge fra Bar'Vin giver denne uges bud på god vin ude og hjemme.

»Beaujolais er ved at være i topform«:  Ejeren af Bar'Vin giver vintips

John Michael Jensen rykkede i 2017 fra sin mobile pølsevogn ind på en fast adresse i Kødbyen. Det var det sted, rejsemagasinet Condé Nast Traveler for nyligt inkluderede i en liste over de 22 bedste spisesteder i København.

Hotdog-John anbefaler spisesteder i København:   »Det er fandeme godt, og det er heller ikke dyrt. De laver byens bedste tarteletter«

Klaus Wittrup står bag en af byens mest populære burgerbarer, Gasoline Grill. Vi spørger ham, hvor han selv går ind, når han går ud.

Byens bedste shawarma? God mad på budget?   Manden bag Gasoline Grill anbefaler spisesteder i København

Jeppe Nothlev er barchef på cocktailbaren Ruby og giver denne uges bud på, hvad man skal drikke i weekenden.

Nu skal der skåles i vermouth:  Barchefen på Rubys giver cocktailtips