0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Emma Sejersen
Foto: Emma Sejersen

Marv & Ben er bare ét af de steder i København, der har fået Michelinguidens Bib Gourmand.

iBYEN
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Ibyen-guide: Her kan du spise Michelin-anbefalet mad uden at betale Michelin-priser

Hvad kan man egentlig få for pengene på hovedstadens restauranter med Michelin-guidens udmærkelse for prisvenlig mad, den såkaldte Bib Gourmand? Ibyen guider.

iBYEN
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning

Ingen grund til at foregøgle noget. Det er de færreste, der har råd til at spise på de virkelig fornemme restauranter, dem med Michelinstjerner og hele molevitten.

Det er derfor, Michelinguiden ved siden af de eftertragtede stjerner også uddeler den såkaldte Bib Gourmand til restauranter, der laver »god mad til rimelige priser«. En form for ’Michelin light’, kan man kalde det.

I Frankrig er kravet til Bib Gourmand-restauranter, at de skal kunne servere en tre-retters menu for maksimalt 35 euro, det vil sige 260 kr. Der findes ikke en lignende konkret retningslinje her i Norden, oplyser Ann-Charlotte Wrangle, der er nordisk pressechef for Michelinguiden.

Men går man ind på den franske dækfabrikants hjemmeside ligger det maksimale prisniveau for de danske Bib Gourmand-restauranter på 500 kroner. Billigt er det jo ikke ligefrem, men billigere, det er det da.

Men hvad kan egentlig få for 500 kroner, hvis man ud en aften og spise ’Michelin light’ i København? Det har vi undersøgt.

Anarki

Restauranten Anarki på Frederiksberg går måske ikke direkte anarkistisk, men i hvert fald utraditionelt, til det franske bistro-køkken. De klassisk galliske retter får gerne et nordisk tvist, og spanske eller italienske råvarer er ikke bandlyst af hensyn til et eller andet ideal om autenticitet.

Mads Nissen
Foto: Mads Nissen

Anarki er ikke kun god til prisen. Der er også hyggeligt at være.

For 500 kroner kan man få den fulde menu med fem retter, som koster 395 kr. per person, og et enkelt glas vin, som ligger omkring de 100 kroner. Vil man gerne have to glas vin, kan man i stedet vælge maden à la carte og nøjes med to retter. Det kunne for eksempel være en forret af andehjerter på toast og en hvid coq au vin til hovedret.

Anarki. Vodroffsvej 47, 1900 Frederiksberg.

Enomania

Risottoen. Den italienske vinrestaurant Enomani, der ligger på Frederiksberg-delen af Vesterbrogade, er kendt for sin cremede, fløjlsbløde risotto. Og for sit store vinkort, selvfølgelig.

Enomania har en udsøgt vinkælder, så det er ikke svært at finde et glas, der går til cannelloni med braiseret grisekæbe og bønner.

Men restauranten er også kendt for, at man kommer ret langt for pengene. Også her kan man, hvis man er sulten, få en hel menu med fire retter og bestille et enkelt glas vin ved siden af. Så lander prisen på 500 kroner. For nogenlunde samme pris kan man også få én af menuens to forretter i en lidt større portion og så hovedretten, dertil to glas vin. For eksempel en risotto med hvide asparges, kongerejer og estragon til forret og unghanebryst til hovedret.

Enomania. Vesterbrogade 187, Frederiksberg.

Frederiks Have

I Smallegade ligger Frederiks Have, en restaurant, der kombinerer det finere franske med danske retter og råvarer. Og de gør det så godt, at de i årevis har kunnet bryste sig af en Bib Gourmand.

For 500 kroner kan man få en treretters menu og et enkelt glas vin. Man kan også nøjes med en hovedret, for eksempel helleflynder med gulerod, jordskok og timiansauce for 320 kroner, og to glas vin, der ligger fra 80 kroner og opefter.

Frederiks Have. Smallegade 41, Frederiksberg.

Kødbyens Fiskebar

Man kan roligt sige, at Kødbyens Fiskebar holder, hvad de lover. Det er slet og ret en fiskebar, der ligger i Kødbyen. Og ifølge Bib Gourmand-guiden en god én af slagsen.

 JOACHIM ADRIAN
Foto: JOACHIM ADRIAN

Kødbyens Fiskebar ligger på Flæsketorvet og serverer både menuer og uformelle deleretter.

Her kan du for eksempel starte med et kvart dusin østers og bevæge dig videre til en kulmule serveret med jordskokker, spinat, grønne jordbær, perlebyg, boghvede, vesterhavsost og ristet løgsmør. Til det kan du drikke to glas chardonnay til 70 kroner glasset, og så lander du på 500 kroner. Du kan også gå kaste snøren ud efter nogle mindre deleretter, som ligger på den gode side af 100 kroner stykket, og drikke et glas eller to til.

Kødbyens Fiskebar. Flæsketorvet 100, København V.

L’Altro

L’Altro betyder ’den anden’ på italiensk og er netop Michelin-restauranten Era Oras anden restaurant, en billigere og mere afslappet lillebror.

DALSGAARD MIRIAM
Foto: DALSGAARD MIRIAM

L'Altro er en af Københavns ældste italienske restauranter. Og serverer stadig en klassiker som Insalata di pomodori verdi con timo e parmigiano.

Har du 500 kroner på lommen, kan du her få en klassisk italiensk fire-retters menu med antipasti først, to retter og derefter noget sødt. Lige nu består menuen af blandt andet af risotto med gorgonzola og pære og andebryst med shiitakesvampe og gulerodscreme. Til herlighederne kan du nyde ét glas dagens vin til 75-85 kroner.

L’Altro. Torvegade 62, København K.

Musling Bistro

Musling er ejet af de samme, som har Kødbyens Fiskebar, så også her kan man forvente frisk og veltillavet fisk og skaldyr, bare med et markant asiatisk præg.

Klos op ad Torvehallerne finder man Musling Bistro med den hippe indretning.

Bestil for eksempel en torsk med smørdampet savoykål og fiskefumé til hovedret for 190 sammen med et par sideretter, for eksempel stegt pak choi med szechuanpeber, hvidløg og lime (50,-) og confiteret knoldselleri med brunet smør og citron (85,-). Til at skylle det ned kan du starte med et glas østrigsk grüner veltiner til 80 kroner, derefter en italiensk orangevin til 85.

Musling Bistro. Linnésgade 14, København K.

Mêlée

Folkene bag Mêlée er de samme, som dem, der driver Anarki, og konceptet er meget det samme. Fransk bistro med kant.

Simon Fals
Foto: Simon Fals

Restaurant Mêlée gør en dyd ud af at servere de knap så gængse udskæringer - som onglet. Dvs. nyretapper.

For 500 kroner er der masser af muligheder. Du kan bestille frit fra kortet eller tage den fire-retters menu til 395 og drikke et enkelt glas til. Hvis du kommer forbi på en mandag eller tirsdag, gælder et særligt tilbud: Tre retter mad – lige nu er det stegt torsk, svinekæber og æblemazarin med vaniljeis – tre glas vin og kaffe og vand. Det koster i alt 495.

Mêlée. Martensens Alle 16, Frederiksberg

PMY

De københavnske Bib Gourmand-restauranter er domineret af fransk inspirerede bistroer, rustikke italienere og moderne dansk mad. Altså skiller PMY sig lidt ud ved at koncentrere sig om det latinamerikanske køkken.

For 395 kroner kan du få den store fem-retters menu, blandt andet med ceviche af torsk og svin på venezuelansk manér med yucarod, og dertil et glas vin, der ligger til omkring 100 kroner glasset. Alle retter kan imidlertid også bestilles à la carte.

Og kommer du før 17.45 eller efter 21.00, kan du også bestille en tre-retters menu til 295 og have råd til at slutte aftenen af med en rigtig peruviansk pisco sour.

Peter Hove Olesen
Foto: Peter Hove Olesen

Rund måltidet på restaurant PMY af med en original pisco sour.

PMY. Tordenskjoldsgade 11, København K.

Pluto

Der er mange retter på kortet hos Pluto, men fælles for de fleste af dem er, at de ikke flår din tegnebog i småstykker.

Annonce

Carsten Bundgaard
Foto: Carsten Bundgaard

Pluto er et travlt sted, så bestil bord, hvis du f.eks. vil smage retten med pølse, stegt foie gras, selleri og rødvinssauce.

Start for eksempel med lidt østers til 35 kroner. Bestil derefter en rødbedesalat til 110 og en onglet, altså en bøf af nyretapper, med løg, morkler og rødvinssauce til 135. Slut det hele af med en dessert til 85, for eksempel en chokolade-sponge med rosmarinis og pocheret pære. Det koster 365, og så har du råd til mindst ét glas vin.

Rebel

Rebel er, som michelinguiden formulerer det, en slags to-delt restaurant. Regningen kan sagtens løbe op i langt over 1.000 kroner, hvis du går til den, eller bestiller en fast menu. Men du kan også godt holde dig nede i Bib Gourmand-niveauet, hvis du bare vælger lidt ud fra kortet.

For eksempel kan du få stegt pighvar til 185 og sortfodsgris med fennikel til 145 med to glas vin og lande omkring de 500 kroner.

Rebel. Store Kongensgade 52, København K.


Marv & Ben

Hos Marv & Ben serverer de nynordisk gastronomi til priser, der er ambitiøst, men samtidig ligger noget under Noma og de andre dyre steder.

Emma Sejersen
Foto: Emma Sejersen

Et nyt makkerpar på Marv & Ben holder højt niveau. Som med retten 'Bakskuld med mousse'.

Man kan for eksempel få ’fire favoritter’ til 400 kroner. Lige nu består de af kamusling med fermenteret agurk og grillede porre; grillede østers, kål og fermenterede grønne jordbær; gråand med kantareller og knoldselleri og til dessert grillede blomme.

Til gengæld må man, hvis man vil holde sig under de 500 kroner, så også nøjes med et enkelt glas vin eller måske en øl fra Herslev Bryghus til 65 kroner.

Marv & Ben. Snaregade 4. København K.
Læs mere:

IBYEN

Mads Nissen

Ibyen guider:  Hvor får man de bedste brød og bagværk i København? Her er 10 stærke bud

Emma Sejersen

Cheap Eats 2020:  De bedste måltider i København til max 100 kr.

Rob Palmer / The Whole Fish Cookbook

Fabelagtig pizza, fisk og et nyt ismejeri:  Her er 8 ting, du skal spise, drikke og opleve i juli

OLESEN PETER HOVE

Her er 20 af de bedste gratis oplevelser i København

Mie Brinkmann

Ibyens badeguide:  Her er de bedste strande og badesteder i København

Andreas Haubjerg

Nyt liv i gamle kiosker, donuts og ølbar:  Her er 11 nye steder, du skal kende i København

Emma Sejersen

Ibyens isguide:  Hvor får man den bedste is i København? Her er 15 virkelig gode bud

Amass

Fried chicken og Aperol Spritz-afløser:  Her er 7 ting, du skal spise, drikke, læse og opleve i juni

Emma Sejersen

Velkommen til hovedstaden:   Den ultimative byguide til nye studerende i København

Maud Lervik/POL

9 steder med udeservering, hvor Politikens anmeldere glæder sig til at spise og drikke denne sommer

Sine Jensen

Manhattan:  Sådan laver du den perfekte udgave af cocktailen, hvor Europa møder De Forenede Stater

Per Folkver

Ibyen guider:  7 grønne udflugter fra København, hvor der er masser af plads

Maud Lervik

'Champagne­vask', 'floor' og 'discofinger':   Her er Ibyens ordbog over slang i natte­livet

Mads Nissen

Old Fashioned:  Vil du være en mester i hjemmebaren, skal du starte med denne klassiker

Joachim Adrian

Pimp dit hjem:  Sådan får du en smuk altan ifølge blomster­dronningen Poppykalas

Philip Ytournel/POLITIKEN

Se listen:  Her er 100 ting, du kan lave uden at forlade hjemmet

Christian Klindt Sølbeck

Stor guide:  Her er 15 af de bedste dansegulve og natklubber i København

Martin Lehmann

Det bedste stambord, den klammeste kælder og den smukkeste park:   25 københavnere udpeger deres yndlingssted i byen

Jens Hartmann Schmidt

18 stop på Enghave Plads:  Vesterbros grønne oase lokker med sol og utallige kaffespots

Mads Nissen

Spis billigt ude:   Her er 10 folkekøkkener i København

Maud Lervik

Den store karaoke-guide:  Hvad skal I synge? Og hvor? Ibyen og musikanmelderne guider

Louise Herrche Serup

Mor er støjfølsom, far er nærig, og naturvin smager surt:   Her er 10 af de bedste forældrevenlige spisesteder i København

Martin Lehmann

10 timer i Nordvest:  Sådan skal du bruge en dag i Københavns rå mutant-bydel på ydersiden af Nørrebro

Jens Dresling

København gemmer på 46 øer. Hvor mange af dem kender du?

Jacob Ehrbahn

Stor guide:  Her er Københavns bedste værtshuse og barer ifølge 17 kokke og madnørder

Jacob Ehrbahn (arkivfoto)

Spis ude på budget:  Her er Københavns bedste, billige restauranter ifølge 11 kokke og madnørder

Mads Nissen

Ibyen tipper:  Croissantens storhedstid er forbi. Bliver et af disse 6 stykker bagværk arvtager?

Lars Krabbe

Få overblikket:  Her er alle stederne, du skal kende i Kødbyen

Tobias Nicolai/Tobias Nicolai

Ibyens store burgerguide:  Hvor spiser man Københavns bedste burger? Vi viser vej til de saftigste bud

Peter Hove Olesen

10 timer i Valby:  Sådan skal du bruge en dag i Københavns Hollywood

Miriam Dalsgaard

Ibyens gadeguide:  I Nørrebros globale sidegade kan du spise og udforske hele verden

Lasse Kofod

Udforsk byen:  Her bør du kigge ind, når du kører de 17 stop med Københavns nye metroring

Nanna Navntoft

Ibyen Cheap Eats 2019:  Her er de 20 bedste serveringer i København, der gør dig mæt for max 100 kr.

Hurra!  Hvor holder man en fremragende fødselsdag i København? Ibyen giver dig 12 stærke bud

Ivan Boll

Henrik Palle guider:  Her finder du Københavns bedste antikvariater

Mads Elsøe (Arkiv)

Ibyens gadeguide:  Gammelt slumkvarter bobler af gode spisesteder

Erik Petersen

Hjælp, min ven skal giftes:  Den perfekte polterabend? Her er 12 anderledes ideer

Jens Dresling

Ibyen guider:  Der er keramik overalt. Besøg disse 5 små værksteder, hvis du vil se noget af det mest interessante

Peter Hove Olesen

Sådan fanger du en fisk i Københavns Havn

Nyheder