Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

De kogte kartofler som brunes i sukkermassen skal ikke være tørre i overfladen. Vend dem f,eks. med 1 spsk vand og sving det lidt rundt i en skål.

Mad
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Julekokkens store udfordring: Sådan laver du de perfekte brunede kartofler

Brunede kartofler er en udfordring for mange, men det afgørende for et godt resultat er, at du afvejer sukker og smør præcist.

Mad
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning

Ingredienser

75 g sukker
20 g smør
600-700 g kogte aspargeskartofler eller små kogte, pillede kartofler
lidt frisk citrontimian eller almindelig timian
lidt salt

Sådan gør du:

  1. Smelt sukkeret på en pande ved jævn varme, til det er gyldenbrunt. Lad være med at røre i det men vip panden, rundt så det smelter ens. Tilsæt smør, og rør i det med en træske, så det samler sig til en jævn masse.
  2. Tilsæt de kogte kartofler – pas på! – det kan godt sprutte og sprøjte lidt. Sving forsigtigt kartoflerne rundt i karamellen i ca. 10 minutter, til de er sukkerbrunede og lækre.
  3. Krydr med lidt salt og evt. frisk citrontimian, og servér.

Tip: De kogte kartofler, som brunes i sukkermassen, skal ikke være tørre i overfladen. Vend dem fx med 1 spsk. vand, og sving det lidt rundt i en skål. Karamellen har af en eller anden årsag svært ved at hænge på kartoflerne, hvis der ingen væske er på dem. De skal dog ikke være våde - blot fugtige, som en smule vand giver dem.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden