Den klassiske juledessert med masser af mandler og fløde.
Foto: Heidi Skibsted

Den klassiske juledessert med masser af mandler og fløde.

Mad

Opskrift: Så let er det at lave sin egen risalamande

Det kan være en god idé at lave risengrøden dagen før - så er du også sikker på, at grøden er ordenligt kold, når flødeskummet vendes i.

Mad

Ingredienser

1 vaniljestang
3 spsk. sukker
1½ dl vand
75 g grødris
1 nip salt
5 dl mælk
75 g mandler
40-50 g flormelis
4 dl piskefløde

Tilbehør
Varm kirsebærsauce.

Sådan gør du:

  1. Flæk en vaniljestang på langs, og skrab vaniljekornene ud. Kom sukker på et spækbræt, og mas vaniljekornene rundt i sukkeret med en ske.
  2. Kom vand i en gryde, og bring det til kogepunktet - tilsæt risene, og lad det koge ved svag varme i 2 minutter. Tilsæt halvdelen af mælken og vaniljestang, og kog grøden under omrøring. Når grøden begynder at tykne, tilsættes den sidste del af mælken, og grøden koges under fortsat omrøring, indtil risene er møre – se kogetid på dine grødris. Tag vaniljestangen op af grøden, og kasser den. Rør vaniljesukkeret i, og afkøl risengrøden.
  3. Hæld kogende vand over mandlerne – og lad dem stå og trække lidt. Smut mandlerne og hak dem groft – husk at gemme en hel smuttet mandel til at blande i risalamanden inden servering.
  4. Vend den afkølede grød med flormelis og hakkede mandler.
  5. Pisk fløden til flødeskum, og vend et par skefulde flødeskum i den kolde risengrød, så den bliver lind i konsistensen, og vend herefter resten af flødeskummet i grøden med en dejskraber.
  6. Server risalamande med varm kirsebærsauce.

Tip: Kog risengrøden dagen før, risalamande skal serveres. Det er lettest, og så er du sikker på, at grøden er ordentlig kold, når flødeskummet vendes i.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

  • Du lytter til Politiken

    Hør podcast: Michelin-stjerner – fisefornemt snobberi eller brugbar guide?
    Hør podcast: Michelin-stjerner – fisefornemt snobberi eller brugbar guide?

    Henter…

    I aftes udkom årets store madbibel - Michelin-guiden 2019. Michelin har været den højeste kulinariske smagsdommer i en tid, hvor madkultur er blevet en international megatrend, og kokke er blevet rockstjerner. Men er stjernerne lige så vigtige pejlemærker, som de har været?

  • Du lytter til Politiken

    Hør podcast: Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump?
    Hør podcast: Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump?

    Henter…

    Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump? Klaus Riskær er tilbage på avisernes forsider. Han rejser sig altid igen, uanset om han går konkurs, bliver ekskluderet eller sat i fængsel. Og nu stiller han op til Folketinget. Men hvad driver ham? Og kan det passe, at han i dag er mere til klima og social retfærdighed end til utæmmet kapitalisme? Eller er han – som nogle mener – det danske svar på Donald Trump?

  • 
    A male giant panda from China named Cai Tao eat eats a stick at Taman Safari Indonesia zoo in Bogor, West Java, Wednesday, Nov 1, 2017. Giant pandas Cai Tao and Hu Chun arrived Indonesia last month as part of China's "Panda diplomacy." (AP Photo/Achmad Ibrahim)

    Et kongerige for to pandaer? Kun Kinas allerbedste venner får lov at lease et par af de sjældne pandabjørne, sagde den kinesiske præsident Xi Jinping, da han lovede Danmark et par. Kina har flere gange brugt de sjældne dyr som en brik i deres udenrigspolitik. Men hvad har Danmark givet køb på, for at blive en af Kinas allerbedste venner? At tale om Tibet?

Forsiden

Annonce