Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Heidi Skibsted
Foto: Heidi Skibsted

Den klassiske juledessert med masser af mandler og fløde.

Opskrift: Så let er det at lave sin egen risalamande

Det kan være en god idé at lave risengrøden dagen før - så er du også sikker på, at grøden er ordenligt kold, når flødeskummet vendes i.

Mad

Ingredienser

1 vaniljestang
3 spsk. sukker
1½ dl vand
75 g grødris
1 nip salt
5 dl mælk
75 g mandler
40-50 g flormelis
4 dl piskefløde

Tilbehør
Varm kirsebærsauce.

Sådan gør du:

 1. Flæk en vaniljestang på langs, og skrab vaniljekornene ud. Kom sukker på et spækbræt, og mas vaniljekornene rundt i sukkeret med en ske.
 2. Kom vand i en gryde, og bring det til kogepunktet - tilsæt risene, og lad det koge ved svag varme i 2 minutter. Tilsæt halvdelen af mælken og vaniljestang, og kog grøden under omrøring. Når grøden begynder at tykne, tilsættes den sidste del af mælken, og grøden koges under fortsat omrøring, indtil risene er møre – se kogetid på dine grødris. Tag vaniljestangen op af grøden, og kasser den. Rør vaniljesukkeret i, og afkøl risengrøden.
 3. Hæld kogende vand over mandlerne – og lad dem stå og trække lidt. Smut mandlerne og hak dem groft – husk at gemme en hel smuttet mandel til at blande i risalamanden inden servering.
 4. Vend den afkølede grød med flormelis og hakkede mandler.
 5. Pisk fløden til flødeskum, og vend et par skefulde flødeskum i den kolde risengrød, så den bliver lind i konsistensen, og vend herefter resten af flødeskummet i grøden med en dejskraber.
 6. Server risalamande med varm kirsebærsauce.

Tip: Kog risengrøden dagen før, risalamande skal serveres. Det er lettest, og så er du sikker på, at grøden er ordentlig kold, når flødeskummet vendes i.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Finn Frandsen

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Er vi på vej mod det sidste muh?
  Fik du hørt: Er vi på vej mod det sidste muh?

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om koens fremtid.

 • Lars Krabbe

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Den ukendte Kim Larsen
  Fik du hørt: Den ukendte Kim Larsen

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om den ukendte Kim Larsen.

 • Marie Hald/moment Agency

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: De tykke kvinders frihedskamp
  Fik du hørt: De tykke kvinders frihedskamp

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om tykke kvinders frihedskamp.

Forsiden