Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Rune Pedersen
Foto: Rune Pedersen
Mad
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Opskrift: Hjemmelavet rødkål kan laves flere dage i forvejen

Det er nemt og hurtigt at lave din egen rødkål. Du kan gøre det flere dage i forvejen og dermed have en ting mindre, du skal nå at lave den 24. december.

Mad
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning

Ingredienser

1 lille rødkål af 1 kg eller ½ større rødkål
2 spsk. olivenolie eller andefedt
175 g rørsukker
2 dl æblejuice eller sød ribssaft
1½-2 dl æbleeddike
1-2 laurbærblade
1-2 skiver appelsin
Salt og peber og evt. lidt ekstra sukker og æbleeddike

Sådan gør du:

  1. Snit rødkålen i tynde strimler.
  2. Opvarm en gryde med lidt olivenolie, og steg rødkålen ved jævn varme i 3-4 minutter, til det bliver let mørt. Hæld rørsukker, æblesaft, æbleeddike, laurbærblade og appelsin i gryden. Kog rødkålen i ca. 35 minutter (gerne under låg), til det er mørt og velsmagende. Tag evt. appelsinskiven op af gryden halvvejs i kogeprocessen, hvis du ikke ønsker så kraftig en orangesmag.
  3. Krydr rødkålen med salt og friskkværnet peber, og tilsmag evt. med ekstra sukker eller æbleeddike.
  4. Vend rødkålen med lidt andefedt inden servering.

Læs mere:

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden