Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Valnøddepaté, rød julesalat og brun sovs lavet på svampe og miso er Kirsten Skaarups bud på en vegansk julemiddag.
Foto: Peter Hove Olesen

Valnøddepaté, rød julesalat og brun sovs lavet på svampe og miso er Kirsten Skaarups bud på en vegansk julemiddag.

Vegansk julemiddag: Brun sauce og risalamande kan sagtens laves uden fløde

Madskribent Kirsten Skaarup giver dig her tre opskrifter til en julemenu, der hverken indeholder kød eller mejeriprodukter.

Mad

Lige siden Kirsten Skaarup blev vegetar for 40 år siden, har hun brugt al sin tid på at skrive kogebøger med opskrifter fra det plantebaserede køkken. Hun er med andre ord dansk vegetarmads godmother.

Her får du hendes bud på en vegansk julemiddag.

Alle opskrifter er til fire personer. Paté og sauce kan laves dagen i forvejen. Salaten kan laves timer før servering, men hæld først dressingen over lige før.

Gulerodstatar

Foto: Peter Hove Olesen

Begynd julemiddagen med en tatar, der er inspireret af michelinrestauranten Elven Madison Park i New York.

Valnøddepaté med rødkålssalat og brun sauce

Foto: Peter Hove Olesen

Gæster, der spiser plantebaseret, skal ikke snydes for den brune sauce. Her er en fuld menu til vegetaren eller veganeren.

Risalamande med sojafløde og blåbærsauce

Foto: Peter Hove Olesen

Ingen jul uden risalamande. For den kan godt være flødefri.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden