Valnøddepaté, rød julesalat og brun sovs lavet på svampe og miso er Kirsten Skaarups bud på en vegansk julemiddag.
Foto: Peter Hove Olesen

Valnøddepaté, rød julesalat og brun sovs lavet på svampe og miso er Kirsten Skaarups bud på en vegansk julemiddag.

Vegansk julemiddag: Brun sauce og risalamande kan sagtens laves uden fløde

Madskribent Kirsten Skaarup giver dig her tre opskrifter til en julemenu, der hverken indeholder kød eller mejeriprodukter.

Mad

Lige siden Kirsten Skaarup blev vegetar for 40 år siden, har hun brugt al sin tid på at skrive kogebøger med opskrifter fra det plantebaserede køkken. Hun er med andre ord dansk vegetarmads godmother.

Her får du hendes bud på en vegansk julemiddag.

Alle opskrifter er til fire personer. Paté og sauce kan laves dagen i forvejen. Salaten kan laves timer før servering, men hæld først dressingen over lige før.

Gulerodstatar

Foto: Peter Hove Olesen

Begynd julemiddagen med en tatar, der er inspireret af michelinrestauranten Elven Madison Park i New York.

Valnøddepaté med rødkålssalat og brun sauce

Foto: Peter Hove Olesen

Gæster, der spiser plantebaseret, skal ikke snydes for den brune sauce. Her er en fuld menu til vegetaren eller veganeren.

Risalamande med sojafløde og blåbærsauce

Foto: Peter Hove Olesen

Ingen jul uden risalamande. For den kan godt være flødefri.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce