Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Foto: Line Thit Klein
Mad
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Opskrifter: Inviter til konfektfest med varme juledrikke

Tusmørket har sænket sig, kalenderlyset er tændt og der skal produceres kontekt i rå mængder. Her får du kok Pernille Skjødts bud på nem og lækker julekonfekt.

Mad
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Der spises store mængder af marcipan, nougat og chokolade i julemåneden. I har formentlig allerede jeres chokolade- og marcipanfavoritter.

Konfektarrangementer er hyggelige. Der er mennesker og chokolade over det hele i huset, ved alle borde, og det kan synes lidt kaotisk, men på den gode måde. I mødes f.eks. fem-seks personer til julehygge og medbringer hver især chokolade, marcipan, nødder og alt muligt andet godt til hver især at lave f.eks. to af de lækreste stykker konfekt, som I kender. Det gør alle de indbudte gæster. Og når eftermiddagen er gået, og det er tid til at smutte hjem igen, har selskabet i fællesskab fremtryllet ti-tolv forskellige stykker skøn konfekt.

Sørg for at medbringe kasser eller bokse med låg til al den gode julekonfekt. Der pakkes stykker af hver slags til hver af gæsterne. Man hjælpes med oprydningen efterfølgende, så værten for konfektfesten ikke står med nougat- og chokoladeoprydning.

Hvis der er et par mindre børn med til konfektarrangementet, kan man lave et børnefreestylekonfektbord med figurkageudstikkerforme, marcipan, chokolade, tørret frugt og krymmel i alle afskygninger. Det kan udvikle sig til en festlig og morsom dekorationsfest.

Server f.eks. en kop julechai eller en varm æbledrik til arrangementet. Hvis du undlader alkohol og tilføjer lidt mandler og rosiner til æbledrikken, kan den fint serveres som æblebørnegløgg.

Nougatbrud med peanuts og tranebær

Foto: Line Thit Klein

Solbærkugler med hvid chokolade og pistacie

Foto: Line Thit Klein

Mørk chokolade med orangetrøffel

Foto: Line Thit Klein


Varm æbledrink med stjerneanis

Foto: Line Thit Klein

Krydret julesirup til chai

Arkivfoto: Rune Pedersen/POLFOTO

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • 
  Strassbourg - EU - Parlament - Parliament - Europa - afstemning - Vote - Portræt - Reportage (ikke Brussel)

  På søndag har du chancen for at sætte dit eget lille personlige præg på, hvordan EU i fremtiden skal tackle nogle af Danmarks og klodens helt store udfordringer. Men hvor mange af de beslutninger, som lægger rammerne for vores hverdag, træffes egentlig i Bruxelles?

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Ståle - nordmanden midt i dansk fodbold
  Hør podcast: Ståle - nordmanden midt i dansk fodbold

  Henter…

  For nylig sikrede FCK sig endnu engang det danske mesterskab - med Ståle Solbakken som bagmand. Men hvad er det egentlig, nordmanden kan? Hvordan kan en af superligaens mest markante skikkelser både eje en kompromisløs vindermentalitet og et socialistisk hjerte? Hvad gjorde det ved ham, da hans hjerte standsede i syv minutter og endte hans egen fodboldkarriere? Og det, han kan som træner, kan han det kun i dansk fodbold?

 • Du lytter til Politiken

  Hør Politikens valg-podcast: En uge med store overraskelser og et ungdomsoprør
  Hør Politikens valg-podcast: En uge med store overraskelser og et ungdomsoprør

  Henter…

  Politisk kommentator Kristian Madsen og politisk redaktør Anders Bæksgaard samler op på ugens vigtigste valg-begivenheder.

Forsiden