0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Klar til mortensaften: Tilbered din and på nye, spændende måder

And har en lækker knasende, saftig og fed smag. Og den kan tilberedes på mange måder.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Columbus Leth
Foto: Columbus Leth

Saftig. Anden kan med dens saftige og alsidige smag, serveres på mange forskellige måder, som på billedet med speltkerner, valnødder og granatæblekerner.

Vi guider
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
Vi guider
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Søndag 10. november er det mortensaften - og ifølge traditionen betyder det and på bordet i mange danske hjem.

And kan tilberedes på adskillige måder - og er at finde i rigtig mange verdenskøkkener, lige fra det kinesiske til det nordiske køkken.

Den sprøde, saftige smag og den lette fedme klæder rigtig mange retter.

Læs videre og bliv inspireret til hvad der skal på middagsbordet.

And i fad og gryder

Paul Cunningham serverer en sprødstegt and med masser af laurbærblade, timian og rosmarin under titlen Retten er inspireret af Morfar, bedre kendt som køkkenchefen Christian Mortensen.

Prøv også Rasmus Grønbechs orange betonede

Du kan også tage forskud på juleglæderne og tilberede en fyldt eller serverer

Skal retten være sæsonbetonet, kan man servere en efterårs med rødbeder, vanilje og svampe.

Den nyfortolkede and
And kan serveres på rigtig mange måder - og kan med fordel nytænkes. Prøv de saftige eller en frisk
Man kan også tilberede anden med eksotiske krydderier som en

Det nordiske køkken byder på retter med and, som Christian Puglisis og Tina Scheftelowitzs

Det kinesiske køkken er også kendt for at inkludere and på menukortet, som en

Salater & tilbehør

And har en let fed og sprød smag - og derfor kan tilbehør af frisk karakter komplimenterer middagen.
Prøv en eller

Klik selv videre i kogebogen og find flere opskrifter med and, flere salater og aftenens dessert