0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Roald Als på dannelsesrejse i Jylland: »DU har talt om wienerschnitzel. Jeg vil have rødspætte«

Københavneren Roald Als og jyderne Gorm Vølver og Benny Kjølhede er på tredje og sidste del af deres jyllandsturné og lægger vejen forbi den lille ø Fur i LimfjordenHer besøger de et mandemuseum, møder manden, der har lavet verdens længste sylte, og så kommer bladtegneren med en indrømmelse.

FOR ABONNENTER

Sidste stop på håndtegnerens tre dage lange dannelsesrejse var Fur, som trods sin beskedne størrelse har så meget at byde på, at vi var nødt til at prioritere, da vi kun skulle være på øen en enkelt dag.

Vi kunne have prioriteret Fur Museum, som med sin samling af 55 millioner år gamle fossiler fra moleret, som øen er berømt for, ville være et oplagt besøg. Et museum, der er så specielt, at det tiltrækker gæster fra hele verden. Og et museum, hvis leder, museumsinspektør John Brinch Bertelsen, er berømt, dels fordi han er meget karismatisk, dels fordi han er blind, men alligevel tilbyder ture rundt til Furs seværdigheder med sig selv som guide. Af sikkerhedsmæssige årsager har han dog en chauffør til at styre bussen.

Få det store overblik for 1 kr.

Prøv den fulde adgang til Politiken.dk, apps, podcast og meget mere for kun 1 kr. De hurtigste er i gang på under 34 sekunder.

Læs mere

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Pelle Rink/Ritzau Scanpix

  Du lytter til Politiken

  3. juli: Hvorfor undersøger medierne ikke om drab på Bornholm var racistisk?
  3. juli: Hvorfor undersøger medierne ikke om drab på Bornholm var racistisk?

  Henter…

  I sidste uge døde en 28-årig mand i Nordskoven ved Rønne. Senere samme dag anholdt de to brødre, som nu sidder fængslet. De har indrømmet, at de slog manden i skoven, men nægter et overlagt drab. Den døde mand var sort, og de to anholdte er hvide. En af dem har en video liggende på Facebook, hvor man kan se, at han har et hagekors på benet. Og ifølge politiet lagde en af dem et knæ på den dræbtes hals. Ligesom da George Floyd blev dræbt af betjente i USA.

  Alligevel tror politiet ikke, at drabet handler om race. Men kan det være rigtigt? Hvorfor tror medierne på politiet? Og har Politiken gjort det godt nok?

 • Brendan Smialowski/Ritzau Scanpix

  Du lytter til Politiken

  2. juli: Jagten på hende, der skal stå ved siden af Joe Biden
  2. juli: Jagten på hende, der skal stå ved siden af Joe Biden

  Henter…

  Joe Biden er favorit til at vinde det amerikanske valg til november, og foran ham venter en lang og beskidt valgkamp. Inden for den næste måned skal han vælge sin vicepræsidentkandidat. Og den beslutning er endnu vigtigere for Biden, end den har været for andre kandidater.

 • Claus Nørregaard/POLITIKEN

  Mafiaen og andre kriminelle tjener masser af penge på matchfixing. Men i Danmark bliver man sjældent straffet når man arrangerer resultatet af en fodboldkamp, også selvom politiet har undersøgt en stribe sager. Men hvorfor sker der ikke noget, når man snyder?

Forsiden