0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Roald Als på dannelsesrejse i Jylland: »DU har talt om wienerschnitzel. Jeg vil have rødspætte«

Københavneren Roald Als og jyderne Gorm Vølver og Benny Kjølhede er på tredje og sidste del af deres jyllandsturné og lægger vejen forbi den lille ø Fur i LimfjordenHer besøger de et mandemuseum, møder manden, der har lavet verdens længste sylte, og så kommer bladtegneren med en indrømmelse.

FOR ABONNENTER

Sidste stop på håndtegnerens tre dage lange dannelsesrejse var Fur, som trods sin beskedne størrelse har så meget at byde på, at vi var nødt til at prioritere, da vi kun skulle være på øen en enkelt dag.

Vi kunne have prioriteret Fur Museum, som med sin samling af 55 millioner år gamle fossiler fra moleret, som øen er berømt for, ville være et oplagt besøg. Et museum, der er så specielt, at det tiltrækker gæster fra hele verden. Og et museum, hvis leder, museumsinspektør John Brinch Bertelsen, er berømt, dels fordi han er meget karismatisk, dels fordi han er blind, men alligevel tilbyder ture rundt til Furs seværdigheder med sig selv som guide. Af sikkerhedsmæssige årsager har han dog en chauffør til at styre bussen.

Prøv Politiken i 30 dage for kun 1 kr.

Få adgang til hele Politikens digitale univers, og læs artikler, lyt til podcasts og løs krydsord.

Prøv Politiken nu