0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

'Sex and the City'-stjerne møder dronningen af arthouse-film: Vi gider ikke bare spille nogens mor!!

Det er på mange måder en overraskelse. Og samtidig føles det helt naturligt. At Kim Cattrall og Isabelle Huppert er veninder og gerne mødes over et glas vin. De fleste kender Cattrall fra rollen som Samantha i hit-serien ’Sex and the City’ og har stærke meninger om hende på grund af den. Og kender Isabelle Huppert fra den ene prisvindende kunstfilmrolle efter den anden i de mest markante europæiske instruktørers film. Til fælles har de en kompromisløs tilgang til deres fag. Til, hvilke roller de vil spille. Og en lyst til at have kontrol over deres kreativitet. Og mest af alt en evne til at ville det, overleve en nådesløs branche, uanset omkostninger.

FOR ABONNENTER

’Sex and the City’ er mange ting. Et af de største tv-fænomener i nyere tid, der som banebrydende serie på HBO var med til at indlede kabenl-tv- og streamingens guldalder og havde succes med et markant skift til en historietype med fire stærke kvinder, der siden er blevet fulgt af så forskellige serier som ’Girls’, ’Skam’ og ’Big Little Lies’.

Men det var også et kæmpe kommercielt gennembrud for de involverede, ikke mindst den teateruddannede Kim Cattrall, der spillede den frivole powerkvinde Samantha, der alt andet end skammer sig over sit sexliv, sin karriere, sig selv.

Læs artiklen nu, og få Politiken i 30 dage

Få adgang til hele Politikens digitale univers nu for kun 1 kr.

Læs videre nu