0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Line Thit Klein/Freelance
Foto: Line Thit Klein/Freelance
'Malfatti' er det italienske navn for disse ricottadumplings og betyder løst oversat ’dårligt formet’. De er vanedannende og et godt alternativ til pasta.
Nyhedsbrev - Politiken Mad

5 opskrifts-hit med smag af italiensk sommer

Ricottakugler - romersk pastaret - burrata med radicchio

Nyhedsbrev - Politiken Mad

Kære Læser

Den seneste uge har der været sydlansk feriestemning her Nordkysten, hvor jeg er i sommerhus. Alle måltider er blevet spist i skyggen, og appetttien er først blevet rigtig alvorlig henunder aften.

Derfor har jeg lavet flere italienske klassikere som pizza på grill og tomatsalater i lange baner, så med afsæt i det italienske køkken får du her mine bedste bud på sommermad med smag af Italien. Prøv for eksempel denne sommerlige tomatsalat fra Ditte Ingemann eller Mette Helbæks caprese.

Squashblomsterne er også snart klar til at blive dyppet i en tynd beignetdej og friteret i olie, og jeg drømmer om at lave det, inden min ferie er slut.

De seneste år har burrata-osten været fast inventar på alle restauranter med en smule ambitioner og med god grund. Den kuglerunde ost med den fede flødekerne smager altid af mere, og sammen med en bitter radicchio er der fingerslikkende mad på tallerkenen.

Jeg elsker kombinationen af skaldyr, tomater og muslinger, så her kommer en opskrift jeg vender tilbage til igen. Den er god, når tusmørket sænker sig, og den værste varme er aftaget.

Udover at svælge i italienske retter, skal der også bages med alle de gode sommerbær. Prøv for eksempel Marie Holms sommerhuskager og se, hvordan hun får det bedste ud af de mørkerøde kirsebær.

Så er der både italiensk og dansk på tallerkenen.

Med ønske om en fortsat god sommer.

Nyhedsbrevet går nu på sommerferie, og er tilbage den 8. august. Du finder fortsat masser af inspiration til sommermad på Pol.dk/mad.

Mandag


Tirsdag


Onsdag