Annonce
Annonce
Annonce
Uddannelse
undervisning. Det er blandt andet fag som dansk, engelsk og samfundsfag, som elever, der ikke kommer direkte fra skolen, skal tage, før de kan få lov til at starte på kontoruddannelsens anden del. - Foto: THOMAS BORBERG (akiv)

Uddannelsesreform koster elever 14.000 kr. per fag

Regeringen bryder med princippet om fri og lige adgang til uddannelse ved at indføre brugerbetaling for kontorelever, mener uddannelsesledere.

Uddannelse
lærer. Ifølge underviserne på læreruddannelserne bliver undervisningen i kristendom i praksis skubbet til side til fordel for eksempelvis undervisning i at organisere inkluderende undervisning. - Foto: MAGNUS HOLM (Arkiv)

Læreruddannelser anklages for at sjofle kristendom

Kristendom glider ud af læreruddannelsen stik imod den politiske aftale om ...

Uddannelse
Uddannelseskultur. I Rungsted er andelen af unge, som vælger længere videregående uddannelser næsten ti gange større end i Hanstholm. - Foto: Mathias Christensen(Arkiv)

Dit postnummer afslører, hvad du bliver

Den sociale arv er afgørende for studievalg. Minister vil forpligte de videregående...

Uddannelse
Immatrikulation. I de forgangne fem år har universiteterne udvidet og oprettet nye studier og studiepladser til de mange interesserede. Det betød, at mere end 13.000 flere blev optaget på et bachelorstudie på universitetet sidste år end i 2008. - Foto: Joachim Adrian (arkiv)

Færre unge søger ind på universiteter

De unge har lyttet til politikernes ønske om, at færre vælger en klassisk ...

Uddannelse
lektier. Udenlands-dansker, bosat i Tyskland, peger på at en fordelene ved den tyske heldagsskole er, at lektierne bliver lavet i skoletiden. - Foto: THOMAS BORBERG (arkiv)

Hurra for lange skoledage, siger udenlandsdanskere

Danske forældre i Tyskland, Polen og USA forstår ikke utilfredsheden med de lange...

Uddannelse
Køn. Uddannelses- og forskningsminister Sofie Carsten Nielsen (R) ser gerne, at mænd og kvinder søger andet end traditionelle mande- og kvindeuddannelser. - Foto: DRESLING JENS

Minister: Kønsopdelte mønstre skal brydes

Forskningsminister Sofie Carsten Nielsen så gerne, at unge tænkte mindre traditionelt.

Uddannelse
Skævhed. I år har de unge som har søgt en videregående uddannelse, søgt i et mønster, som meget nøje svarer til den skævhed, der kendes fra arbejdsmarkedet allerede. - Foto: MIRIAM DALSGAARD (arkivfoto)

Teknikeren og ingeniøren er en mand, sygeplejersken en kvinde

Mændene haler ind på kvinderne i søgningen til videregående uddannelser.

Uddannelse
Rekordmange har igen i år søgt om en plads på et af landets universiteter. - Foto: Joachim Adrian (arkivfoto)

Ansøgertallet til de videregående uddannelser slår alle rekorder

Med over 91.000 ansøgere er 2014 rekordår for ansøgning til studierne.

Uddannelse

Flere unge må tage fag fra folkeskolen om

En del unge må begynde helt nede på 7. klasseniveau, lyder det fra landets voksenuddannelsescenter.

PolitikenPlus
 • Orange & Rosé vin, 12 flasker Oplev denne smagskasse med seks forskellige vine. 3 orange og 3 rosé. 12 flasker, så du kan opleve hvad orangevin er og nyde de skønneste rosévine.

  Pluspris 1.360 kr. Alm. pris 1.602 kr. Køb
 • The Laughing Boy Skulpturen 'Laughing Boy' kan ikke hedde meget andet, end den gør. For ikke bare storgriner den nye figur i stentøj, som kunstneren Leif Sylvester har lavet.

  Pluspris 999 kr. Alm. pris 1.249 kr. Køb
 • Cykelskygger 2 Det er et klassisk motiv ? et, som flere af Politikens fotografer har rettet deres kameraer mod og foreviget: Aftensolens leg med de travle trafikanter på Rådhuspladsen.

  Pluspris 1.500 kr. Alm. pris 1.725 kr. Køb
 • Skammel Grebet i midten af siddefladen på 'PICK ME'-skamlen, inviterer til at løfte den op og tage den med rundt i hjemmet. Brug den som ekstra siddeplads, sengebord, afsætningsplads m.m.

  Pluspris 1.100 kr. Alm. pris 1.299 kr. Køb
 • LEGO filmen I den allerførste LEGO® biograffilm i fuld længde følger vi Emmet, en helt almindelig LEGO® minifigur, der fejlagtigt bliver opfattet som den mest ekstraordinære person i hele verden.

  Pluspris 140 kr. Alm. pris 180 kr. Køb