Annonce
Annonce
Annonce
Uddannelse
lektier. Udenlands-dansker, bosat i Tyskland, peger på at en fordelene ved den tyske heldagsskole er, at lektierne bliver lavet i skoletiden. - Foto: THOMAS BORBERG (arkiv)

Hurra for lange skoledage, siger udenlandsdanskere

Danske forældre i Tyskland, Polen og USA forstår ikke utilfredsheden med de lange skoledage, der vil komme i folkeskolen fra næste skoleår.

Uddannelse
fortalelse? Undervisningsminister Christine Antorini (S) sagde for nylig, at ingen elever først vil få fri kl. 16, når skolereformen træder i kraft efter sommerferien. Flere skoleskemaer viser, at det ikke er korrekt. - Foto: Dittte Valente (arkiv)

Antorini: »Jeg vil da gerne beklage, hvis jeg ikke har fået sagt 'cirka'«

Undervisningsministeren trækker i land om længden på skoledag.

Uddannelse
Træthed. Skoledagene bliver længere end forventet med den nye skolereform. Det betyder trætte elever, mener formanden for organisationen Skole og Forældre. - Foto: Per Folkver (arkiv)

Lange skoledage ophidser forældre

Undervisningsministeren mener, at en lang skoledag opvejes af en kort.

Uddannelse
Afsæt. Der er ingen tvivl om, at lærerfaget er vigtigt for børnenes fremtid. Alligevel søger færre ind, og det kan blandt andet skyldes skærpede adgangskrav og den nye skolereform. - Foto: Tobias Selnæs Markussen

Danmarks Lærerforening: Ny skolereform skræmmer ansøgere væk

De færre ansøgere til uddannelsen efterlader plads til de motiverede, mener ministeren.

Uddannelse
Muligheder. Ifølge Dansk Sygeplejeråd er det de mange forskellige former for arbejde, en uddannelse til sygeplejerske lukker op for, der tiltrækker ansøgere. - Foto: Joachim Adrian (Arkivfoto)

Sygeplejerskerne stormer frem, mens folkeskolelærerne går tilbage

Med næsten 20 procent flere ansøgere i år er sygeplejerskerne...

Uddannelse

Flere unge må tage fag fra folkeskolen om

En del unge må begynde helt nede på 7. klasseniveau, lyder det fra landets voksenuddannelsescenter.

Uddannelse
skolemotion. 45 minutters bevægelse dagligt for eleverne er en central del af folkeskolereformen, men det vil ikke ske på alle skoler. - Foto: Finn Frandsen(Arkiv)

45 minutters bevægelse vil ikke ske på alle skoler

Motion er et krav i reform, men indfries ikke alle steder. Små klasseværelser og for...

Uddannelse

Sønderborgs skoler får 3,9 millioner af A.P. Møller

Lærerne i Sønderborg skal selv på skolebænken for de mange millioner, som A.P. Møller Fonden har doneret.

Uddannelse
ELEVER. Julie Pedersen, Fatima Iqbal og Samana Hassan (forrest) går i 9. b på Tingbjerg Skole, hvor de fleste er tosprogede. Flere timer end normalt og dygtige lærere, der gør undervisningen let at forstå, har ifølge eleverne resulteret i, at de tre piger fik 10, 12 og 12 i dansk forleden. - Foto: Janus Engel

'Ghetto'-skole har et mylder af 10-taller

På Tingbjerg Heldagsskole er 96 procent af eleverne tosprogede. Og karaktererne ved de...

Uddannelse
Reform. Et af målene med folkeskolereformen var at sætte en prop i elevstrømmen til de private skoler. Men det ser ikke ud til at blive indfriet første år. - Foto: DITTE VALENTE (arkiv)

Flere timer koster folkeskolen elever

Privatskoler melder om stigende interesse fra bekymrede forældre efter ...

PolitikenPlus
 • Terrasseolie Giv din gamle eller nye træterrasse et nyt og'ædlere' udseende. Vælg mellem tre nuancer. Olien skaller ikke af og er enkel at påføre med pensel eller rulle. Passer til alle træsorter.

  Pluspris 575 kr. Alm. pris 679 kr. Køb
 • Radio Med kåring som den bedste DAB/DAB+ radio 2 år i træk af det anerkendte Hi-Fi magasin, samt topanmeldelser i både danske og internationale medier gør det radioen til musik elskernes absolutte favorit.

  Pluspris 1.699 kr. Alm. pris 1.999 kr. Køb
 • Afskedskampen ÅRETS PRESSEFOTOGRAF 1986/87. Det var i september 1986. Allan Simonsen spillede sin sidste kamp for det danske landshold.

  Pluspris 1.100 kr. Alm. pris 1.270 kr. Køb
 • Saltkværn Den danske designer Simon Legald skabt en kværn, hvor udsøgt kvalitet går hånd i hånd med eksklusive naturmaterialer.Kværnene har en svajet form og en tyngde, der gør, at de ligger godt i hånden.

  Pluspris 465 kr. Alm. pris 550 kr. Køb
 • Tørklæde Mere end blot et tørklæde. Firkantet tørklæde, størrelse 114x114cm i 100% blød silke Crepe de Chine med hånd syet roll kanter, lavet med kærlighed og omsorg af Penny i Kina.

  Pluspris 499 kr. Alm. pris 599 kr. Køb