0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Ibyen guider

Spis billigt ude: Her er 10 folkekøkkener i København

Er kassen allerede slunken? Vi har din ryg og guider til steder i byen, hvor du kan få et virkelig billigt måltid mad.

17. januar 2019
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Nogle har måske en fordom om, at folkekøkkener er noget med klistret daal lavet på skraldede ingredienser og serveret af en lidt for energisk type med posebukser og dreadlocks.

Men sådan behøver det altså ikke at være.

Og der er masser af gode grunde til at smide fordommene og tage til et af byens mange folkekøkkener. Det er billigt, du får mulighed for at komme lidt væk fra sofamiddagen med Netflix på din lille computerskærm, du slipper også for selv at skulle lave mad og svine dit køkken til og ja, hvem ved, måske kan det endda blive helt hyggeligt.

Vi har samlet 10 steder med folkekøkken i København. Og hvis du vil flotte dig lidt, har vi også spurgt 11 af byens kokke og madnørder, hvor de går ud, når de skal spise på budget. Læs guiden her.

Guiden er opdateret i november 2019.

ALLE UGENS DAGE

Kulturhuset Absalon er tæt på at være folkekøkkenet i København. Ikke kun fordi maden ifølge vores anmelder skulle være overraskende god. Også fordi man kan spise der hver eneste dag klokken 18.

Det koster 50 kroner, og maden bliver serveret på fade, som man deler på langbordene. To dage om ugen er menuen vegetarisk: mandag og onsdag. Børn under 3 år spiser gratis med.

Jacob Ehrbahn
Foto: Jacob Ehrbahn

Fælleskøkken hos Madglad.

Også hos Madglad på Vesterbro kan man spise i buffeten hver dag, lige på nær søndag. Det foregår mellem 16.30 og 20.30 og koster 79 kroner, det halve for børn. Man kan også vælge at tage dagens ret og en salat med hjem for 65 kroner. Vores anmelder var utvetydigt begejstret, da hun lagde vejen forbi cafeteriaet og folkekøkkenet i Eskildsgade på Vesterbro.

Absalon. Sønder Boulevard 73, København V. Hver dag klokken 18.00. 50 kroner. Madglad. Eskildsgade 13, Købehnav V. Man-lør klokken 16.30-20.30. 69 kroner.

TIRSDAG

På spillestedet og kulturhuset KraftWerket i Valby serverer de hver tirsdag en tallerken mad for 25 kroner. Og det er ikke bare rørende billigt, men også 100 pct. vegansk. Der er gratis postevand til maden, men man kan også købe øl, sodavand og vin i baren. Køkkenet beder desuden folk om at melde sig til på Facebook, så de ved, hvor mange de skal købe ind til.

Send Flere Krydderier på Nørrebro er både et socialt projekt, der skal hjælpe indvandrerkvinder ind på arbejdsmarkedet, og et profitabelt cateringfirma med café. Hver tirsdag holder de også folkekøkken – eller tirsdags-madklub, som de selv kalder det.

Finn Frandsen
Foto: Finn Frandsen

Send Flere Krydderier på Nørrebro. 

Det koster 65 kroner, børn under 3 år spiser gratis, mens det koster 35 kroner for børn op til 12 år. Man køber billet fra klokken 17.00, og maden bliver serveret på fade ved langborde. Send Flere Krydderier har både en filial i Nørrebrohallen og i VerdensKulturCentret.

KraftWerket. Valgårdsvej 2, Valby. Tirsdag klokken 18. 20 kroner. Send Flere Krydderier. Nørrebrohallen på Den Røde Plads og VerdensKulturCentret på Nørre Allé 8, København N. Hver tirdsag klokken 18. 65 kroner.

ONSDAG

Ishtar, også kendt som De Etniske Rødstrømper, minder meget om Send Flere Krydderier. Det er også et socialøkonomisk projekt for kvinder med mellemøstlige rødder, der laver mad »som vores forældre og bedsteforældre«, som der står på hjemmesiden.

Ved siden af cateringforretningen, en butik og undervisningstilbud har de også et folkekøkken i Korsgadehallen kaldet Arapas. Det starter klokken 17.00 og slutter, når der ikke er mere mad. Det koster 60 kroner for voksne, 30 for børn, og menuen står på flere forskellige små retter, en slags mellemøstlig tapas.

Restaurantimperiet Madklubben har også kastet sig ud i et folkekøkken ved Søerne. De bruger resterende råvarer fra restauranterne Frankies, Food Club og Alabama Social til at lave to store gryderetter hver onsdag, som de serverer for en 50’er på cocktailbaren Bar Next door. Fadøl kan man købe for 25 kroner.

Martin Lehmann
Foto: Martin Lehmann

Fællesspising hos KU.BE.

Også i kulturcenteret KU.BEpå Frederiksberg er der fællesspisning hver onsdag. Det begynder klokken 17.30 og foregår ved langborde. Prisen ligger på 79 kroner for voksne og 49 kroner for børn under 8 år. Børn under 2 år spiser gratis med.

Det er også om onsdagen, at Spisehuset i Magstræde sammen med Evoo inviterer til folkekøkken. Det koster 65 kroner at spise med (eller 80 kroner i døren), og du kan komme og gå mellem klokken 17 og 22.

Arapas i Korsgadehallen. Korsgade 29, København N. Hver onsdag klokken 17.00. 60 kroner. Bar Next Door. Sortedam Dossering 3A, København N. Hver onsdag klokken 18.00. 50 kroner. KU.BE. Dirch Passers Allé 4, Frederiksberg. Hver onsdag klokken 17.30. 79 kroner. Spisehuset i Magstræde. Hver onsdag klokken 17.00. 65 kroner.

TORSDAG

Sølle 25 kroner skal man af med for at spise med i folkekøkkenet i Ungdomshuset på Dortheavej. Maden er vegansk, og portionerne skulle efter sigende være store nok til at mætte selv den sultneste punker. Men husk kontanter.

Er der plads i budgettet til at skeje ud, afvikler Enigma Kantina hver torsdag fællespisning i det gamle smukke posthus ved Trianglen på Østerbro. Her koster det dog 125 kroner at spise med.

Ungdomshuset. Dortheavej 61, København NV (indgang fra den modsatte side på Rentemestervej). Hver torsdag klokken 19.00. 25 kroner. Enigma Kantina. Øster Allé 1. Hver torsdag til 21. 125 kroner.