0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:

Kaffe på film: Hvis to zombier beslutter sig for at få en tår, må rædslerne vente

Kaffe er ikke længere bare kaffe. Det ved enhver fan af den sorte drik. Kaffe er heller ikke bare kaffe, når den optræder i film. Kaffen kan både være et dramatisk udråbstegn og suspendere filmens fremdrift, skriver Andreas Halskov i dette essay om kaffe i film.

FOR ABONNENTER

I en morsom scene fra den mesterlige film ’Modern Times’ ser vi Chaplins vagabond ved siden af en fin dame. Kvinden kommer ind i billedets højre side og er ved at snuble over vagabondens ben, idet hun sætter sig på bænken med hunden ved sin side. Hun skuler til vagabonden, og herefter følger en sjov situation, hvor de to karakterer på skift tager en tår af deres kaffekop efterfulgt af noget, der lyder som en pinlig rumlen fra deres maver. Efter nogen tid, hvor vagabonden har forsøgt at fortrænge tarmlydene ved at skifte position og tænde radioen, hører man pludselig en pruttelyd, hvorefter den pæne dame tager en vandflaske og skruer på låget.

Bliv en del af fællesskabet på Politiken

Det koster kun 1 kr., og de hurtigste er i gang på under 34 sekunder.

Prøv nu