0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:

Lucia Odoom: Tiden er langt om længe løbet fra den sorte søde veninde

Jeg har spillet rollen som den søde sorte veninde hele mit liv, og det er filmlærredet, der har lært mig, hvor vigtigt det er at være livsbekræftende og hengiven over for hvide. Men hvordan blev den sorte søde ven en arketype i film og tv-fiktioner?

FOR ABONNENTER

Jeg er Viola Davis i ’Eat Pray Love’. Jeg kunne da godt bruge en ’finde mig selv-rejse’, men i stedet må jeg høre om den hvide veninde Julia Roberts’ kedelige livskrise. Jeg er Gabrielle Union i alle film, hun nogensinde har spillet veninde i, og jeg er Lil’ Kim i ’She’s All That’, klar til at indtage rollen som cool girl frem for dream girl. Jeg er Rochelle i heksefilmen ’The Craft’ – sød, indtil jeg ikke kan holde til det mere og går fuldkommen amok, hvilket er sket her i 2020. Men det er ikke kun sorte kvinder, der står og hepper på hvide hovedpersoner. For hver eneste søde sorte veninde, filmlærredet har præsenteret, findes der en sød sort ven.

Prøv Politiken i 30 dage for kun 1 kr.

Få adgang til Politikens digitale univers, og læs artikler, lyt til podcasts og løs krydsord.

Prøv Politiken nu