0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Når mænd går på toilettet i film, er der en mening med det: Mænd afslører deres sande jeg, når de vises med bukserne om anklerne

Mænd går på toilettet i ’Wild at Heart’, ’Pulp Fiction’, ’Deadwood’, ’Buffalo ’66’ og ’Trainspotting’. De gør det med åben dør, med nyresten, med tilskuere og med heroinforstoppelse eller det modsatte, og det er i scenerne med bukserne nede, at de afslører deres sande karakter.

FOR ABONNENTER

En af de mange ligegyldige ting, man kan finde på internettet, er en tråd, hvor en person for godt fem år siden stillede det som sådan oplagte og alligevel håbløse spørgsmål: Hvorfor ser man aldrig karaktererne gå på toilettet, selv ikke når det er film, der slår sig op på det virkelighedsnære? Tålmodige sjæle forklarede, at film ville blive lidt lange i spyttet, hvis de skulle afbilde alle toiletbesøg, karakterernes otte timers søvn hver nat, deres negleklipning osv. Og det har de unægtelig ret i, men netop derfor virker det også oplagt at tænke, at når man så endelig ser dem gå på toilettet, er det nok, fordi der er en særlig mening med det.

Prøv Politiken i 30 dage for kun 1 kr.

Få adgang til hele Politikens digitale univers, og læs artikler, lyt til podcasts og løs krydsord.

Prøv Politiken nu