Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
P

    CAPTION: Skumringstid i Kutupalong-lejren. ------------------------------------BAGGRUND:
Ni måneder efter, at mindst 700.000 muslimske rohingyaer flygtede fra etnisk vold i Myanmar, er kaos ved at blive afløst af hverdag. Sydøst for Cox’s Bazar i Bangladesh er et bakket landskab med leret jord omdannet til verdens største flygtningelejr. I dette ekstremt tætbefolkede område prøver flygtningene at skabe sig en så normal hverdag som muligt. I de mange lejre, der reelt er vokset sammen til en stor, prøver den bangladeshiske hær, FN og et hav af ngo’er fra hele verden at skabe tålelige forhold for de mange flygtninge, hvoraf over halvdelen er børn. Der bliver bygget veje, dræningskanaler, toiletter, skoler og anden infrastruktur, men ingen permanente løsninger. Regeringen i Bangladesh håber nemlig på, at flygtningene på et tidspunkt kan vende tilbage til Myanmar. Det er også, hvad de fleste af lejrens indbyggere drømmer om, men langt fra alle tror på, at det nogensinde kommer til at ske.
Foto: Jacob Ehrbahn

CAPTION: Skumringstid i Kutupalong-lejren. ------------------------------------BAGGRUND: Ni måneder efter, at mindst 700.000 muslimske rohingyaer flygtede fra etnisk vold i Myanmar, er kaos ved at blive afløst af hverdag. Sydøst for Cox’s Bazar i Bangladesh er et bakket landskab med leret jord omdannet til verdens største flygtningelejr. I dette ekstremt tætbefolkede område prøver flygtningene at skabe sig en så normal hverdag som muligt. I de mange lejre, der reelt er vokset sammen til en stor, prøver den bangladeshiske hær, FN og et hav af ngo’er fra hele verden at skabe tålelige forhold for de mange flygtninge, hvoraf over halvdelen er børn. Der bliver bygget veje, dræningskanaler, toiletter, skoler og anden infrastruktur, men ingen permanente løsninger. Regeringen i Bangladesh håber nemlig på, at flygtningene på et tidspunkt kan vende tilbage til Myanmar. Det er også, hvad de fleste af lejrens indbyggere drømmer om, men langt fra alle tror på, at det nogensinde kommer til at ske.

Mens vi venter på den forudsigelige katastrofe: Politiken besøger verdens største flygtningelejr

En flygtningelejr i Bangladesh udvikler sig til en permanent by med en mio. rohingyaer. Politiken tager pulsen på et af verdens vildeste steder. Inden regnen sætter ind.

FOR ABONNENTER

Opret en profil, og få fri adgang til Politiken under valgkampen

Alle skal have mulighed for at træffe et oplyst valg, så derfor giver vi fri adgang til alle under hele valgkampen.

Opret profil

Læs mere

Annonce

Annonce

Podcasts

Forsiden

Annonce