De er klædt i sort og vil bekæmpe coronarestriktioner: »Fuck systemet, fuck Mette, fuck politi, fuck det hele, mand«
De er klædt i sort og oplyser natten med fyrværkeri. ’Men In Black’ er navnet på et netværk af selverklærede frihedsaktivister, der sammen med andre selverklærede frihedsgrupper kæmper en broget kamp imod mundbind, coronarestriktioner, techgiganter, overvågningssamfund, betalingskort, opholdsforbud, adgangsforbud, epidemilov, umyndiggørelse i det hele taget og det, de kalder medicindiktatur. Eksperter siger, at de bringer et oprør på nettet ud i gaderne. Politiet udtrykker bekymring for militant adfærd. Historien starter en kold januaraften på Rådhuspladsen under et sammenstød mellem politi og demonstranter.
Kom til forpremiere med CPH:DOX og Politiken - LIVE online
15. marts: Politiken og CPH:DOX markerer 10-årsdagen for den syriske revolution med online forpremiere på dokumentarfilmen ’Frihed, Håb og Andre Synder’. Efter filmen taler vi med bl.a. filmens instruktør. Se med fra kl. 17.
Lær at bage med surdej af den anerkendte bager og kok Jesper Gøtz
Som Politiken-abonnent får du nu 15-20% rabat på virtuelle og fysiske kurser hos Jesper Gøtz samt på hans kollektion af lokalt produceret bagestål, hævekurv, bageklæder, brødkniv og meget andet.
Debatten om de danske børn i de syriske fangelejre Al-Hol og Al-Roj er blusset op igen. Politikens Bo Søndergaard har besøgt lejrene og fortæller i dagens afsnit om de danske kvinder, der rejste ud for at leve i Islamisk Stat. Og som nu bønfalder den danske regering om at hente børnene hjem.
I dag, 4. marts, bliver Donald Trump genindsat som præsident. Det tror i hvert fald en del amerikanske QAnon-tilhængere.
Konspirationsteorier har bidt sig fast i det politiske USA. Politikens korrespondent Sandra Brovall fortæller, hvordan den største teori af dem alle – at Trump var offer for organiseret valgsvindel – er en kernefortælling i det republikanske parti.
Bitcoins eksploderer i popularitet. I 2009 var de få ører værd. I
dag kan én sælges for op mod 300.000 kroner. Og nu har selv en af
verdens rigeste mænd, Elon Musk, investeret 9 milliarder kroner i
den såkaldte kryptovaluta, hvilket kun har fået værdien til at
stige yderligere. Men hvorfor investerer mennesker over hele verden
i cybervaluta uden hold i virkeligheden?